Put en smart sensor på dit jern

Cavalier Maverick har Alexa i

De klassiske Hi-Fi mærker har længe holdt sig fra trådløse højttalere. De passede ligesom ikke til et image af at være audio freak, der forbandt sine enheder i stereo-anlægget med hinanden via herre-finger-tykke kabler.

Sonos var de første til at bryde denne tradition – med stor succes. I dag er Sonos markedets klart største i trådløse højttalere og multiroom løsninger. Danske B&O fulgte efter, og i dag har mange af de såkaldte Premium mærker højttalere med Bluetooth og eller Wi-Fi.

Ingen af de ”seriøse” brands har dog hidtil villet røre ved Alexa – Amazons stemme-styrede system, der er vildt populær i store lande som USA, England og Tyskland. Måske fordi Alexa ejes af Amazon, som alle er bange for.

Maverick skal være den første ægte Hi-Fi højttaler, man kan tage en samtale med.

Det amerikanske ”premium audio” mærke Cavalier Audio har nu taget modet til sig og præsenteret, hvad mange mener er den første rigtige Hi-Fi højttaler til Amazon Alexa. Markant bedre i lydkvalitet end Amazons egne Echo bokse.

Cavalier har for en sikkerhed skyld udstyret sin nye bærbare Maverick højttaler med både Bluetooth, Wi-Fi og Alexa. Desuden kan man forbinde Maverick til en lydkilde via kabel. Så må alle kunne følge sig tilpas.

Man kan selvfølgelig altid diskutere, om Maverick er pæn at se på. Fanatiske tilhængere af nordisk design a la Bang & Olufsen, Vifa eller Libratone vil nok sige nej. Andre vil sikkert knus-elske Cavalier nyheden. Om ikke for andet – så for lyden, der skal være imponerende god for så lille en højttaler.

Inden i det rørformede kabinet sidder en 20 watts Klasse-D stereo forstærker med gode specifikationer. Den håndterer to aktive og to passive enheder. Volumen styres enten fra en smartphone app eller en gammeldags drejeknap.

Designet kan man altid diskutere om, men Maverick skal vinde mange hjerter med sin lydkvalitet.

Den indbyggede mikrofon kan bruges både til håndfri telefoni og til stemme-kommandoer til Alexa. Af samme grund er den forsynet med støjreduktion – Maverick skal jo kunne forstå, hvad man siger til den.

Alexa giver efterhånden adgang til rigtigt mange anvendelser. Man kan f.eks. styre sit tv med vokale kommandoer, tjekke baby-alarmen med kamera i børneværelset, bestille nyheds-oversigt, vejrudsigt, få lydbøger og podcasts læst op, tænde for mikro-ovnen eller booke flybillet og hotelværelse ved at tale til og med Maverick.

Cavalier nyheden har (selvfølgelig) multiroom support, Spotify Connect, Amazon Prime Music, Pandora og flere andre musik streaming tjenester. Batteriet kører i godt ni timer på en opladning, lover fabrikanten. Desuden har Maverick en særlig Privacy Mode, hvor mikrofonen kobles fra. Lidt som en ”vil ikke forstyrres” funktion på mobilen.

Den første high-end Alexa højttaler er fremstillet med et aluminium chassis, der har fået spændt stof og ægte læder over sig. Med i prisen på 300 USD – knap 2.000 kroner – følger en bæretaske, en lille dok til opladning og et USB-C kabel….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Put en smart sensor på dit jern