Skab den ægte Formel-1 lyd i din stue

Barske Toughbooks fra Panasonic

Japanske Panasonic er kendt for mange ting. Måske mest for sit legendariske Technics Hi-Fi, men også for tv af høj kvalitet, video udstyr, fotokameraer, varmepumper og husholdnings-udstyr som mikro-ovne eller barbermaskiner.

Mindre kendt i den brede offentlighed men hos professionelle brugere er Panasonics ekstremt hårdføre Toughbook tablets, laptops og smartphones. De er til håndværkere, ingeniører, brandfolk, sejlere, landmænd eller ekstreme sportsfolk.

Det kan man se på udseendet af Toughbooks og andre konkurrerende produkter, der har været klodsede, tunge og har familie-træk med en militær tank. Til gengæld kan de klare både at falde på sten, ryge under vand, blive brugt i varme og kulde – og selvfølgelig blive udsat for stød, knubs, bump, støv, snavs osv.

Det kan Panasonics nye Toughbook generation stadig, men den er samtidig blevet elegant at se på. Nu ligner den almindelige mobiler og tablets til hjemmebrug. I nærmest smukt design, hvor kun de solide rammer om skærmen afslører, at her kommer der en barsk gadget.

Panasonic har hidtil brugt betegnelser som Toughpad om sine grove produkter. De to nye hedder Toughbook, selvom de egentlig ikke har noget med en notebook eller laptop at gøre. Toughbook FZ-T1 er snarere en håndværker-mobil, mens Toughbook FZ-L1 er en tablet. Begge kører med Android som styresystem.

Telefonen er ikke just en hurtigløber, der skal kappes med markedets topmodeller. Det kan den ikke med sin relativt svage Snapdragon 210 processor, 2 GB RAM og 5 tommers skærm i beskeden HD opløsning – 1.280 gange 720 punkter. Men den kan køre det seneste Android 8.1 Oreo og arbejde videre, hvor alle almindelige smartphones vil være smadret.

https://www.youtube.com/watch?v=O2h6QlRa04g%20t1

Toughbook L1 er næsten identisk i specifikationer, men har en større HD skærm på syv tommer, der gør den meget velegnet som tablet. Ligesom T1 fås den med eller uden 4G mobiltelefoni. Både GPS og trådløs NFC kommunikation er standard, så de i princippet kan bruges til f.eks. berørings-fri betaling.

Begge er selvfølgelig helt vandtætte efter IP67 og IP68 standarderne. Samtidig overholder de de militære MIL-STD-910G specifikationer, der bl.a. kræver, at de skal kunne tåle fald fra halvanden meters højde og ned på et hårdt underlag. T1 modellen har desuden en lynhurtig stregkode-læser indbygget som standard.

Panasonic viser endnu ikke de to Toughbook nyheder på sin danske hjemmeside. Derfor kan jeg ikke fortælle om priser herhjemme. I USA koster de fra 1.499 USD eller ca. 9.800 kroner. Det er meget mere end ikke-hårdføre smartphones og tablets, men målgruppen er altså også professionelle, virksomheder eller den offentlige sektor….

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gZ3vT1YOkw8

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skab den ægte Formel-1 lyd i din stue