Piano Man on the road

Tesla kommer med smartphone

Elon Musk er ikke kun en af verdens rigeste mænd. Han er også en af klodens mest idérige – og til forskel fra så mange andre er der sjældent langt fra idé til praksis hos Musk.

Han er mest berømt for sine Tesla elbiler, som slet ikke kan følge med i produktion i forhold til det antal mennesker, der gerne vil købe et af køretøjerne.

Elon Musk har på den hårde måde opdaget, at masse-produktion af biler er en svær og kompliceret proces. Det er ikke noget, man bare kan kaste sig ud i. Der er en god grund til, at verdens store bilfabrikanter alle har brugt over 50 år på at komme op i omdrejninger.

De første spionfotos af Teslas nye Quadra smartphone.

Det lader Musk sig nu ikke slå ud af – og slet ikke, når han har set konkurrenterne finde på smarte ting, som han ikke selv var kommet på.

Nu har Bentley, Ferrari, Porsche, Lamborghini, Landrover og snart også Rolls-Royce alle fået deres egne smartphones, som de kan tilbyde som ekstra-udstyr til deres pengestærke publikum. Så ”So ein Ding” måtte Tesla naturligvis også have.

De første antydninger af, at en Tesla smartphone er på vej, kom allerede i november sidste år. Siden har der været lidt tavst omkring projektet. Indtil i går. Da lækkede nemlig de første fotos af Tesla mobilen fra sociale medier i Kina.

Tesla har problemer med at få sat en masse-produktion af sin nyeste Model 3 i gang. Med sin noget lavere pris skal den ellers være Teslas døråbner til det store marked for melllemklasse personbiler.

Man kan se fronten og bagsiden af Teslas mobile nyhed, der bærer kodenavnet ”Quadra”. Meget lidt er sluppet ud omkring indmaden, der uden tvivl skal gøre Tesla til en topklasse telefon. Man kan jo ikke sende noget halv-godt ud i mobil, når man vil præsentere sig som verdens bedste elbil.

De lækkede billeder viser et dobbelt kamera på ryggen af Quadra, ligesom skærmen har fået det efterhånden obligatoriske iPhone X indhak i toppen. Nederst på bagsiden ses en tynd udskæring, der kunne gemme en lidt større højttaler end normalt.

Hvis Tesla vil følge sit sædvanligvis meget avancerede design, får Quadra mobilen super-tynde rammer omkring skærmen. Også i bunden. Det kunne tyde på, at telefonen har hjem-knappen, selfie kamera og sensorer til ansigts-genkendelse integreret i selve skærmen.

Tesla sælger også denne elegante lille Power Bank, som man kan bruge til sin mobil. Den bruger samme type Li-ion batteri, der også sidder i Teslas elbiler.

 

Gætterierne i de kinesiske medier taler om en processor i mindst Snapdragon 845 klasse – den, der sidder i de fleste top-telefoner i år. Men måske det ikke er godt nok for Elon Musk: Han vil være først med næste generation super-processor – Snapdragon 850. Den er så ny, at Qualcomm endnu ikke har præsenteret den officielt.

Quadra telefonen er i øvrigt ikke første gang, at Elon Musk overrasker med Tesla gadgets. Sidste år lancerede Tesla således både et Power Bank batteri og en ”Super Charger” til skrivebordet, som man kan lade sin mobil op med lynhurtigt. Det logisk næste skridt ville da så være en tilhørende Tesla smartphone.

Power Bank’en benytter naturligvis samme Li-ion batteri type, der også sidder i Teslas bilmodeller. Blot er den her skruet ned i en handy størrelse på 3.350 mAh og leveres både med Lightning stik til iPhone og MicroUSB til Android.

Opladeren er en mini-udgave af de Superchargere, som Tesla bruger til at hælde strøm på sine elbiler. Så præcis en kopi er den, at Teslas designere har brugt samme 3-D CAD data til begge….

Sådan ser Teslas Supercharger ud i den normale størrelse. Den bruges til at hælde ny energi i elbiler.

Men Tesla sælger også en miniudgavw af Superchargeren, som man kan have stående på sit skrivebord. Her kan man bruge den til at lade sin smartphone op.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Piano Man on the road