Jurassic som hyggelampe

Miranda printer kunst og tekster i sandet

Robotter trænger sig på alle vegne. Vi bruger dem til at slå græsplæner eller bone vores gulve. Vi lader børnene bygge deres egne med LEGO – og vi frygter, at robotterne tager flere og flere af vores arbejdspladser.

Nu, hvor sommerferien er indledt for de fleste – og mange har flyttet deres dagligdag ned på en  solrig strand – må det være det helt rigtige tidspunkt at præsentere en robotstyret printer til sandet.

Hvad man skal bruge den til? Well – mange mennesker elsker jo at lave tegninger i sandet. Både de små og de voksne børn. Med en pind eller en legetøjs-skovl. Miranda – det hedder robotten – er bare meget mere avanceret.

Har man Miranda med under armen og ned på stranden, kan man lade 2-D printeren – for det er Miranda også – udskrive selv meget store tegninger eller tekster i sandet. Så store, at de i princippet kunne læses fra et fly.

Den slags kan jo være praktisk, hvis man har lidt skibbrud og er endt på en øde ø. Miranda kan snildt printe et ”help”, der kan ses fra flere tusind meters højde. Firmaer kan bruge printeren til reklame. Isboden kan fortælle, hvor den befinder sig. Og man kan markere, at ”her er jeg” i strandsandet. Der er måske godt at vide for andre.

Det smarte med Miranda er ikke kun, at den kan pløje sig igennem sandet og efterlade et læsbart mønster. Man kan designe sine tegninger eller skrive sine tekster på sin smartphone, tablet eller laptop. Ligesom med printeren på kontoret sender man sit dokument trådløst til Miranda.

Verdens første Sand Drawing Robot er skabt af YouTube stjernen og gør-det-selv specialisten Ivan Miranda, der hele konstruerer nye 3D-printere maskiner. Sand-udsmykkeren er bare den seneste nye.

Miranda robotten består af et chassis i letmetal, hvor der kører en ”printervogn” fra side til side hen over sandet, som den ridser sin meddelelse ned i. Robotten har desuden hjul og elmotor, så den kan flytte sig selv. Det kan jo være nødvendigt med store eksempler på strand-kunst….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jurassic som hyggelampe