Sex, sprut eller smartphone

Lomme-pc fra Microsoft?

Mens Samsung arbejder på en klap-smartphone, ser det ud, som om Microsoft er på vej med en lille lommecomputer, der kan foldes sammen.

Den nye Microsoft Surface Foldable har kodenavnet Andromeda og skal åbenbart bygge bro mellem store smartphones og laptops. Det bliver en hybrid mellem de to.

Selve ideen har vi set mange gange før, men blot ikke gennemført i det design, som Microsoft forestiller sig nu.

Mange små laptops fås med LTE chip i, så man kan bruge sin bærbare computer som en lidt stor smartphone. Omvendt har både Samsung, Microsoft og HP vist ekstra tilbehør som et løst tastatur, mus og stor skærm til smartphones, der reelt forvandler mobilen til en brugbar laptop.

Microsoft har endnu ikke selv talt officielt om Andromeda. Kun indrømmet, at projektet eksisterer – og at der bliver arbejdet på det. Billederne til denne artikel er skabt af den amerikanske designer David Breyer, som angiveligt har haft adgang til tegninger, spionfotos og patent-papirer fra Microsoft om Andromeda.

Microsoft har ikke just haft heldet (og dygtigheden) med sig, når det gælder mobiltelefoner. Software-giganten købte i 2014 Nokias mobil-telefon division med Lumia modellerne i. De solgte slet ikke, og i efteråret 2017 erklærede Microsoft, at man helt stoppede med at udvikle og sælge telefoner med Windows 10.

Helt anderledes godt er det gået med Microsofts Surface. Da Microsoft introducerede Surface RT og Surface Pro for seks år siden, skulle de skabe en ny kategori af bærbare apparater, der udviskede forskellene mellem tablets og laptops. I dag kopierer konkurrenterne på livet løs ideer fra Surface – inklusive Apple.

Spørgsmålet er naturligvis, om Andromeda nogensinde bliver en realitet – og om Microsoft vil satse på professionelle brugere, der synes, at en laptop er for stor at slæbe rundt op og en smartphone for dårlig at skrive på.

Eller om Microsoft snarere ser Andromeda som en lomme-pc til gamer-folket. Microsoft er allerede aktiv i computerspil og holder selvfølgelig øje med, hvad der sker på e-sport scenen. Her bruges typisk kraftige pc’er med Windows 10 som platformen….

Andromeda kan klappes op og fungere som en tablet.

Det kan godt være, at Microsoft Andromeda er den Surface Mini laptop, vi aldrig har fået at se.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sex, sprut eller smartphone