BBC igen på forkant med ideerne

En airbag til din smartphone

I biler er airbags i dag en selvfølgelighed. Man kan også få dem til motorcykler eller almindelig cykler – som del af cykeltøj – men hvad med folks kæreste eje?

Well – de fleste nye smartphones er i dag vand- og støvtætte, så de kan tåle, at et glas vin vælter hen over dem, eller de bliver tabt i håndvasken og toiletkummen. Det er faktisk de mest udbredte forsikrings-skader med mobiler involveret.

Alligevel er det kun de såkaldte ”håndværker mobiler”, der virkelig kan overleve at blive tabt på et guld eller på en sten. Man kan være heldig med sin almindelige smartphone, men det kommer helt an på, hvordan den rammer overfladen.

Derfor er det vel helt oplagt, at der måtte komme en airbag til mobilen.

Den er opfundet af den tyske ingeniør-studerende Philip Frenzel fra Aalen Universität. Den er del af et forbløffende tyndt cover på 4,9 mm, som også indeholder et ekstra batteri og kredsløb til trådløs opladning af mobilen.

Philip kalder sin opfindelse for AD Case, hvor forkortelsen står for ”Active Damping”.  Han kunne lige så godt have kaldt den for Smart Airbag, for det er, hvad funktionen er.

Fjedrene ser måske ikke så vildt elegante ud, men de virker – og modsat airbags i biler kan de genbruges igen og igen. Med nogle få håndgreb kan ”dæmperne” foldes tilbage i coveret, så det ser helt normalt og uskyldigt ud igen.

Frenzels mobile opfindelse har opnået nærmest kult-status i Tyskland, efter at den er blevet vist i en udsendelse på tv-stationen SWR. Efterspørgslen er så stor, at den unge ingeniør nu sætter den på iværksætter portalen Kickstarter, hvor forudbestillinger skal finansiere en første produktion.

Den første udgave af AD Case er udviklet til Apple iPhone. Den fås i versioner til iPhone 6/6 Plus, iPhone 6S/6S Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8 Plus og til iPhone X. Priser er endnu ikke offentliggjort….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BBC igen på forkant med ideerne