Defoss er smuk designer lyd

Nul eksamens-snyd i Algeriet

Hvert år omkring dette tidspunkt kommer historierne om snyd ved eksamen – i gymnasier, på universiteter og akademier, som mange skoler nu igen hedder på moderne-dansk. Ikke som i gamle dage med små papirsedler, der blev rakt fra bord til bord eller dygtig mund-aflæsning fra elev til elev. Men via laptops, internet og trådløse netværk.

Regeringen i det nord-afrikanske land Algeriet har taget et meget effektivt middel i brug mod snyd ved eksamen. Landet slukkede simpelthen 100 pct. for internet i torsdags, og lukningen opretholdes i de fleste dagtimer, hvor eksamen foregår.

Om aftenen og om natten tændes igen for nettet, så landets øvrige befolkning igen kan tjekke Facebook, emails, online nyheder eller se YouTube videoer.

Undervisnings-ministeriet forsøgte sig med et lignende skridt sidste år. Dengang bad man teleselskaberne for at blokere sociale medier, fordi eksamens-papirer var begyndt at lække via dem – før eksamen selv var begyndt.

I Danmark er det helt almindeligt, at elever og studerende må tage laptops med til eksamen, I Algeriet er pc. mobil, tablet og internet strengt forbud på grund af udbredt eksamens snyd. Billedet er fra eksamen på Sorø Akademi.

Blokaden mod sociale medier fungerede ikke 100 pct, fordi snyderne blandt landets studerende lynhurtigt fandt andre trådløse veje. Derfor gik ministeriet hele vejen i år og lukkede simpelthen internet i hele landet.

For at vise, hvor seriøst Algeriets regering tager eksamens-snyd, har den beordret, at der installeres metal-detektorer ved indgangen til alle lokaler, hvor prøverne skal foregå. Mobiltelefoner, tablets, laptops og andre gadges med trådløse muligheder er forbudt.

Ministeriet har samtidig opsat overvågnings-kameraer og telefon-jammers på de trykkerier, hvor eksamens-materialet bliver trykt. Der tages ingen chancer i Algeriet, skriver den britiske avis The Guardian.

Landets statslige teleselskab Algerie Telecom oplyser, at internet services slukkes ”i overensstemmelse med instruktioner fra regeringen. Eksamen på gymnasier og universiteter skal køre problemfrit”….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Defoss er smuk designer lyd