Almindelig tech ukendt i Nordkorea

Huawei vil have den største

Kinesiske Huawei har et erklæret mål om at blive verdens største fabrikant af mobiltelefoner.

Nogle af de første delmål er allerede opnået. Huawei er f.eks. en klar nummer tre i Danmark med en markedsandel på 15 pct. Og Huawei sælger verdens bedste kamera-mobil – P20 Pro.

Det næste store mål for Huawei er at slå Apple af pinden som verdens næststørste smartphone fabrikant. Huawei nærmer sig bagfra og har på sin globale tredjeplads en højere vækst end Apple på andenpladsen.

I Danmark er det lidt omvendt. Her er det Samsung, der skal væltes fra andenpladsen. Danmark er et udpræget æble-land, og iPhone bliver nok meget svær at slå.

For dem, der ikke kan få mobilen stor nok: Huaweis kommende Mate 20 Pro med 6,9 tommers skærm.

Huaweis fremgang er i øvrigt også interessant af en anden årsag. Modsat Apple og Samsung sælger Huawei stort set ingen mobiltelefoner i USA. Faktisk er Huawei mere eller mindre blokeret af Trumps regering på grund af beskyldninger om spionage for den kinesiske regering.

Så Huawei er derfor verdens nummer tre uden det amerikanske marked, der er verdens næststørste. Kun Kina er større. Imponerende.

Huaweis optimisme og offensive markedsføring fortsætter derfor ufortrødent. Det næste nummer 1 mål kunne være at præsentere verdens største smartphone.

Ifølge sædvanligvis velinformerede kilder fra det kinesiske sociale medie Weibo er Huawei på vej med en mobil, der har en skærm på 6,9 tommer. Større end de kommende Galaxy S9 Note med 6,38 tommers skærm og iPhone X Plus med 6,46″ display.

Med 6,9 tommers skærm må telefonen blive stor – også selvom rammerne omkring displayet er smalle.

 

Huawei skulle købe den kæmpestore OLED skærm hos Samsung. Den får formentlig aflangt design i Full HD++ opløsning. Måske Huawei ligefrem flotter sig og giver sin nye supermobil en Quad HD skærm i gigantisk format.

Kinesiske medier regner med, at den nye ”über-Huawei” skal hedde Mate 20 eller måske P30. Mest logisk ville være Mate navnet, fordi Huaweis først for nylig har præsenteret P20 familien. Det ville også rime med, at den på alle måder store nyhed kommer til efteråret. I oktober eller november.

Til den tid vil Huawei så lancere Mate 20 i to versioner. Den almindelige vil have en skærm på 6,1 tommer i Quad HD, mens en dyrere Pro model vil komme med det store display på 6,9 tommer.

Bliver det en realitet vil Huawei være den første fabrikant, der helt udvisker grænsen mellem smartphones og tablets helt. Det er en udvikling, som har været på vej gennem flere år – med mobile displays, der bare bliver større og større. De mindste tablets har skærme på 7 tommer….

Den kinesiske tech-blog The Bell har offentliggjort dette billede af Huaweis kommende super-mobil Mate 20 Pro.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Almindelig tech ukendt i Nordkorea