IBM Summit er stærkest af alle

I USA bruger de rige internet

Selvom salget af tablets har været for nedad gående i de seneste tre år, ser det endnu værre ud for den traditionelle desktop pc. Den, hele eventyret om den personlige computer begyndte med i årene omkring 1980. Med separat tastatur, skærm og hoved-enhed (CPU) med floppy- og harddiske til at lægge sine data på.

I dag ser man flest desktop pc’er på kontorer og hos gamer-folket. E-sport udøvere kan ikke få deres computere hurtige nok med store separate grafikkort, tunet processor, ekstra RAM osv, som der kun er plads og kølige omgivelser til i en desktop. Ofte snarere en gulv-pc.

Alle andre kan sagtens nøjes med en laptop, notebook eller chromebook – kært barn har mange navne. De bærbare har længe været godt i gang med at udrydde den klassiske bord-pc. Desktoppen.

Smartphones bruges mere og mere til at gå på internet med. Men tablets har lige overhalet desktop pc’en til det formål. (Grafik: NTIA)

Hos tabletterne er sagen helt anderledes. De blev markedsført som afløser for den bærbare pc, men er endt med at blive overhalet indenom af smartphones. Stadig stærkere mobiler med skærme, der i dag er næsten lige så store som på små tablets.

En ny amerikansk undersøgelse viser imidlertid nu, at tablets har vundet én lille sejr. De bruges i dag oftere til at surfe på internet end desktop-pc’er. Tablets når dog ikke laptops og smartphones til sokkeholderne, når det gælder web-anvendelser.

Den nye undersøgelse er statsliv og er blevet gennemført af USA’s National Telecommunications and Information Administration (NTIA). Formålet var at finde ud af, hvor meget amerikanerne bruger internet, hvilke netforbindelser de foretrækker – og hvilke enheder de går på nettet med.

Den klassiske desktop pc ses i dag mest på kontorer og hos computer gamere.

NTIA forventede også, at undersøgelsen ville tydeliggøre den digitale splittelse mellem forskellige etniske minoriteter og indtægts-klasser i det multi-kulturelle amerikanske samfund. Den har tidligere været meget stor, men skulle gerne være blevet mindre – håbede NTIA.

Det viste undersøgelsen ganske rigtigt, hvilket næppe er overraskende. Også i et land med enorme klasseskel som USA er web-adgang og smartphones blevet så billige gennem de seneste år, at alle i princippet burde have råd til internet. Ligesom i Danmark.

Ved udgangen af 2017 brugte 78 pct. af alle USA borgere over tre år internet. For tre år siden var det 75 pct. De tre procent svarer til 13,5 millioner amerikanere, der næsten udelukkende er kommet fra lav-indkomst familier, pensionister, afro-amerikanere og de spansk-talende hispanics.

I USA afhænger internet brugen af familiernes indtægts-forhold. (Grafik: NTIA)

I familier med en husstands-indkomst på over 25.000 USD om året (ca. 160.000  kroner) er internet anvendelsen steget fra 57 til 62 pct. I familier med over 100.000 USD (ca. 640.000 kr) er net-procenten nærmest uændret – og meget høj med 86 pct.

Med andre ord  – konkluderer NTIA – er der stadig store klasse-forskelle blandt de amerikanere, der går online hver dag – og dem, som holder sig fra nettet.

Men tilbage til, hvad denne artikel egentlig skulle dreje sig om. Hvordan amerikanerne går på internet.

Smartphones ligger i top med 64 pct. I 2015 var det kun 53 pct. Laptops ligger på en konstant andenplads med 46 pct – og så kommer den store overraskelse på tredjepladsen:

34 pct. af amerikanerne – det vil sige flere end hver tredje – går på internet via deres smart-tv eller spillekonsol. 32 pct. bruger en tablet og 30 pct. desktop pc’en….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IBM Summit er stærkest af alle