YouTube den mest populære hos teenies

Varm selv dit ur op

Det er halvandet år siden, at jeg skrev første gang om det utraditionelle PowerWatch  ur – verdens første smartwatch, som ikke skal lades op fra en stikkontakt.

I stedet har den amerikanske fabrikant Matrix indbygget et særligt termo-elektrisk element i uret. Det henter sin energi fra bærerens kropsvarme.

Jo mere den skifter temperatur i løbet af dagen – f.eks. gennem hårdt fysisk arbejde eller motion – desto hurtigere lader PowerWatch urets batteri op.

PowerWatch tåler ikke kun badning, men rigtig dykning.

Efter mange måneders tavshed dukker Matrix nu op med den gode meddelelse, at det utraditionelle smartwatch nu kan købes. Det skal koste 279 USD eller ca. 1.800 kroner. Skynder man sig lidt, kan det stadig fås til intropris 199 USD – ca. 1,300 kroner.

Som navnet antyder, henvender PowerWatch sig til det publikum, der ikke kun sidder på kontorer og har et smartwatch som pynt.

Matrix går efter mennesker, der er aktive, sporty, udendørs – og gerne vil vise det med et armbåndsur, der ser sejt og holdbart ur.

For solidt er PowerWatch uden tvivl. Det kan f.eks. tage dyk under vand ned til 200 meters dybde. Urkassen er desuden lavet af samme aluminium, der anvendes til fremstilling af passagerfly og flyvende krigsmaskiner. Det gør uret både let og holdbart.

Som andre smartwatches kan Matrix nyheden stå i trådløs Bluetooth forbindelse med enten en iPhone eller en Android mobil. Herfra kan uret hente besked om opkald, email, sms, kalender alarm osv.

PowerWatch kan samtidig udveksle sundheds-relaterede informationer som f.eks. antal løbede skridt og bærerens puls med en række populære fitness-apps på mobiltelefonen.

Matrix hævder, at man har videreudviklet og forbedret de egentlig gammelkendte termo-elektriske elementer, så de nu er blevet meget mere effektive og kan lade hurtigere op. I urets tilfælde er kroppens varierende temperatur tilstrækkelig.

Hvad gør uret så, når man ikke har det på? Går det så koldt? Nix. PowerWatch X indeholder et batteri, der kan holde uret kørende i 10 dage på standby. I samme øjeblik, man tager det på armen, begynder opladningen igen….

PowerWatch kan arbejde trådløst sammen med apps på enten iPhone eller Android mobiler.

 

 

https://www.slashgear.com/matrix-powerwatch-x-body-heat-powered-smartwatch-now-shipping-01532707/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YouTube den mest populære hos teenies