Stereo som for 50 år siden

Hvem lader sig snyde på internet?

Vi har vel alle prøvet at modtage invitationer og tilbud, der er ankommet uanmeldt i vores email indboks. Nogle har måske ligefrem ladet sig lokke til at klikke på de inviterende links – og enkelte har – indrøm et bare – været ofte for scam og online snyd.

De australske forbruger myndigheder (ACCC) har nu sat tal på, hvilke mennesketyper der er hårdest ramt af scam, Det er folk på jagt efter hurtige penge og efter en ny kærlighed på internet.

Dating bedragerier er ellers normalt den mest udbredte form, fordi mange singles er på udkig efter den evige kærlighed og derfor nemt kan lade sig forblænde.

(Infografik: https://www.statista.com/ )

I 2017 overhalede de anmeldte tab på investor-scam for første gang den romantiske. De 20 største sager drejede sig hver om snyd på over 400.000 australske dollars. Det er 2,0 millioner kroner. Man må håbe, at de pågældende folk havde råd til den slags letsindige investeringer.

Australiere, der er blevet narret til at sende penge til f.eks. en online kæreste, tabte tilsammen 20,5 millioner AUD (103 mio. kroner) – og det er altså kun dem, som er anmeldt. Mørketallet er formentlig meget højere, fordi folk er for flove til at afsløre, at de er blevet taget ved næsen af en netdate.

ACCC fortæller også, at man har registreret en stor stigning i tab på scam vedrørende krypto-valuta. Det skete især i de tre seneste måneder af 2017, hvor det gennemsnitlige tab steg til 13.205 AUD pr. sag (ca. 66.000 kroner)  – mod kun 1.885 i januar sidste år.

Jeg kender ikke de tilsvarende danske tal, eller om vi overhovedet laver en tilsvarende analyse i vores land. Trenden kan dog sagtens være den samme herhjemme. Derfor synes jeg, at historien er relevant at vise her på bloggen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stereo som for 50 år siden