Xiaomi kan også lys

Nu kan I slette, hvad Google ved om jer

Web browsere gemmer de sider, vi besøger online. Også informationer om, hvad vi downloader. Det ved de fleste, og mange ved også, hvordan man i browseren i hvert fald tilsyneladende kan slette sin online historik.

Men vidste I, at også Google gemmer en ”log” over, hvad vi søger på nettet, hvor vi browser, og hvilke ting vi kigger på online?

Vi har jo nok haft vores anelser og mistanker, for hvordan skulle Google ellers kunne sætte skræddersyede reklamer ind på skærmen til os, næsten uanset hvor vi bevæger os rundt på nettet. Vi har jo ikke udfyldt spørgeskema om vores drifter og interesserer, så Google må få sine informationer ved at følge os for hvert skridt. Ligesom Facebook forsøger.

Nuvel – søndagens gode nyhed er, at I nu kan få alle de Google logs at se – og at I kan slette dem. Det er resultatet af EU’s kommende nye persondata lov GDPR, som Google naturligvis også må overholde. I hvert fald for sine brugere i Europa. GDPR reglerne indføres den 25. maj.

Google har nu sendt en meddelelse ud med følgende ordlyd: ”Som led i vores overholdelse af GDPR har vi øget både kontroller og sproget i informationerne under Min Konto afsnittet. Fremover vil folk lettere kunne forstå, hvordan og hvorfor deres data bliver indsamlet.”

For at slette sine logs skal brugere klikke ind på Googles ”Min aktivitet” side og klikke på de tre prikker på siden – og trykke Slet. Brugerne kan vælge mellem at slette enkelte punkter hver for sig eller slette det hele.

Til venstre på skærmen kommer også et valg, der hedder ”Slet aktivitet efter”. Her kan man f.eks. slette data om sig efter bestemte datoer, eller man kan vælge sletning efter den Google service, man benytter – søgning, YouTube, Chrome. Google Maps osv.

Google vil samtidig give sine brugere bedre styr over deres geografiske omline historie (”location”), web og app-aktivitet med videre.

Med andre ord får vi langt bedre mulighed for at se, hvad Google gemmer om os – og adgang til at slette ting, hvis man har noget at gemme eller er meget bekymret for sit privatlivs fred….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi kan også lys