Sharp 8K skærm koster 85K

Bliver vinen dyrere nu?

Nye tal fra den internationale vin organisation OIV advarer om, at den globale produktion af de ædle druer er faldet markant i det senest år. Faktisk lå vinmængden i 2017 nede på et historisk lavt niveau.

Ifølge OIV (International Organisation of Vine and Wine) blev der fremstillet 250 millioner hektoliter vin sidste år. Det er 8,6 pct. mindre end i 2016.

Faldet begrundes bl.a. med meget ugunstige klimatiske forhold. I nogle vinområder var 2017 for regnfuld og kold – i andre alt for tør og varm.

(Infografik: www.statista.com)

Størrelsen af verdens vinområder ligger ellers nogenlunde stabil på omkring 7,6 millioner hektar. Det samme ser menneskenes tørst ud til at være.

Sidste år blev der solgt 243 millioner hektoliter vin. Nogenlunde samme niveau som i alle årene fra 2009 og frem til nu.

Det betyder jo i princippet, at vin-branchen kan møde efterspørgslen og lidt til. Dermed vil der vel ikke smidt så store mængder overskudsvin ud, som vi har set i de senere år.

Omvendt mener branchefolk, at det markante fald i produktionen sidste år, kan føre til markante prisstigninger. Vin er der nok af, men ikke nødvendigvis de typer vin som folk helst vil drikke….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sharp 8K skærm koster 85K