Back to Basics hos Facebook

Huawei P20 langt billigere end ventet

Kinesiske Huawei har altid været godt for (positive) overraskelser. Ikke mindst, når det gælder om at levere den seneste nye højteknologi til forbløffende lave priser. Her i eftermiddag gentog Huawei den bedrift, da man lancerede de nye P20 og P20 Pro telefoner ved et event i Paris.

Især Pro modellen havde alle – inklusive jeg selv – regnet med, ville blive en kostbar sag. Måske på niveau med Apples iPhone X.

Nu er den her, og den fantastiske telefon bliver utrolig billig. Med et tre-dobbelt kamera i professionel kvalitet, kunstig intelligens og en stor 6,2 tommers skærm bliver Huawei P20 Pro ikke kun 4.000 kroner billigere end Apples flagskib.

Huawei P20 Pro har tre kameraer på bagsiden. Telefonen ses her i den nye Twilight kulør, der i sig selv er ret opsigtsvækkende.

Med en pris på 6.299 kroner bliver Huawei P20 Pro ligger P20 Pro også markant under, hvad man skal betale for en Samsung Galaxy S9+. Den koster 7.500 kroner og vil typisk blive fremhævet som den direkte konkurrent til den nye Huawei super telefon.

Jeg har flere gange fremhævet her på Leifshows.dk, at Huawei P20 Pro kunne gå hen og slå alt andet på markedet, når det gælder kameraer. Den spådom holder stik.

P20 Pro er således verdens første smartphone med hele tre kamera linser bagpå. En til farve optagelser med en rekordagtig høj opløsning på 40 megapixel. En sensor til sort/hvide billeder på 20 megapixel – og så et ekstra teleobjektiv på 8 megapixel.  Sidstnævnte Vario-Summilux linse giver mulighed for en tre gange optisk zoom og fem gange hybrid zoom.

Huawei hævder, at firmaets nye billedsensorer, der er udviklet i samarbejde med tyske Leica, er langt mere lysstærke og skarpt tegnende end Samsungs og Apples bedste. Huawei tør sågar sammenligne P20 Pro med professionelle spejlrefleks kameraer i kvalitet.

Huawei P20 med 5,8 tommers skærm har verdens næstbedste kamera. Den nye mobil koster kun 4.799 kroner.

Ifølge Huawei er kameraerne på P20 Pro 125 gange mere lysstærke end billedskyderne på Galaxy S9+ og 177 gange bedre end på den betydeligt dyrere iPhone. Resultatet skal være optagelser under dårlige lysforhold, som man troede helt umulige indtil for nylig

Huawei får sine dristige påstande bekræftet af det amerikanske DXOMark laboratorium, der betragtes som reference for både separate kameraer og for kameraer i mobiltelefoner.

Indtil i dag lå Samsung Galaxy S9+ som DXOMarks nummer ét med 99 points. Nu har Huawei overhalet med begge sine nye P20 smartphone modeller. Den ”almindelige” P20 har opnået 102 points, mens Pro modellen har taget en komfortabel føring med 109.

Den bliver svær at slå foreløbigt, for mobiltelefoner plejer ikke at overhale hinanden med mere end ét point ad gangen. Ikke et tigerspring som fra iPhone X med 97 til P20 Pro med 109 points.

Huawei P20 Pro har et stort display på 6,2 tommer. Under skærmen sidder en fingeraftryks skanner, der samtidig kan bruges som en navigator i betjening af telefonen.

Selvom Huawei P20 ”kun” har et dobbelt Leica kamera med 20 og 12 megapixel linser  at gøre godt med, er telefonen bedre end alle konkurrenterne – med undtagelse af sin storebror Pro. Og dét i en smartphone der skal sælges for kun 4.799 kroner.

Både P20 og P20 Pro har i øvrigt samme selfieskyder. Den er på rekord-agtige 24 megapixel og skal kunne tage forbløffende gode selvportrætter under dårlige lysforhold – både i tusmørke og i direkte modlys. Kunstig intelligens hjælper på vej og styrer bl.a. lyset fra en særlig 3D flash på telefonernes front.

Huawei P20 kommer til Danmark i farverne sort, blå og Pink Gold. Denne model vil kunne købes hos alle Huawei forhandlere landet over.

Den dyrere P20 Pro fås i farverne sort, blå og den nye Twilight, der giver en nærmest reflekterende virkning. Denne telefon vil kun blive solgt via YouSee, Telia, Telenor, Elgiganten, Power og Proshop….

Her er DXO fotospecialisternes helt nye hitliste over verdens bedste kameraer i mobiler.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Back to Basics hos Facebook