Når øl bliver til kunst

Apple grubler på lavere priser

Det er længe siden, at iPads har været storsællerter for Apple. Det bliver de heller ikke i år, selvom salget af dem vil vise flotte stigninger.

iPhone plejer at være Apples helt store trækplaster, der skaffer over 70 pct. af omsætningen i verdens mest værdifulde virksomhed.

iPhone skal nok også lægge sin broderpart at indtjeningen i år, men det bliver bare ikke telefonerne, så Apple vil kunne prale af enorme salgsstigninger i.

Markedet for smartphones er ved at være mættet i mange lande. Det har Apple allerede mærket på sin dyre iPhone X, der slet ikke sælger i million-tal, som ”æblernes herre” havde forventet.

Til gengæld bliver 2018 MacBooks store år. Forudser en af verdens mest respekterede Apple analytikere, Ming-Chi Kuo fra den store asiatiske bank KGI Securities.

Kuo har altid været rigtig god til at forudse, hvilke produkter Apple er på vej med – og hvilken indflydelse de vil have på marked om Apples økonomiske helbred.

Analytikeren med de gode forbindelser helt ind til æble-træets krone spår således, at MacBook salget vil gå frem med mellem 13 og 16 pct. i år. Det er en meget høj vækst, når man ser på det globale salg af laptops generelt. Det stiger, men bestemt ikke i samme tempo.

Ming-Chi Kuo regner med, at salget af iPads vil stige mellem 7 og 10 pct. Også det er enorm fremgang. Alt andet lige er afsætningen af tablets faldet konstant tre-fire år i træk.

Kinesisk fødte Ming-Chi Kuo har et utroligt talent til at vurdere, hvad Apple har på vej – og hvordan det vil klare sig på markedet.

Apples vækstmotor – iPhonen – vil til gengæld gå ned i gear. Vækstrater på fire til seks procent er ikke ringe, men slet ikke hvad Apple – og for den sags skyld hele mobiltelefon industrien – har været vant til.

Laptop-væksten begrunder Kuo med, at Apple omsider er på vej med en billig MacBook Air. Den får en 13 tommer Retina skærm og vil også kunne konkurrere i pris med de fleste Windows laptops af høj kvalitet.

Lige nu koster den billigste MacBook Air – se indledningsfoto – knap 9.000 kroner. Den sælger godt, men mest på sit lækre udseende og Apples trendy image end på sine præstationer.

Ifølge rygter fra USA skulle Apple også opleve en mærkbar stigning i salget af sine dyre MacBook Pro laptops – dem med det karakteriske Touch Bar skærmbånd over tastaturet. Det kunne tyde på, at der fortsat er et pænt stort marked blandt især professionelle grafikere, designere, musikfolk, video-mennesker og arkitekter til en laptop, der koster fra 16.000 kroner med TouchBar og 13 tommer skærm.

Apples lækre, men også meget dyre iPhone X har ikke solgt i de antal, æblernes herre havde regnet med.

Apple tænker også i lavere priser, når det gælder nye iPhones.

Til september skal der således komme en ny og billigere iPhone X i samme design, men med LCD-skærm i stedet for det kostbare OLED display på den nuværende X’er til 10.000 kroner. Den nye billig” model kommer nok til at hedde iPhone 9 eller iPhone X Lite.

Apple ventes også – omsider – at komme med generation 2 af sin lille iPhone SE, der er Danmarks suverænt mest solgte smartphone. iPhone SE 2 bliver i givet fald lanceret i april eller maj med stærkere processor, bedre kamera og med tyndere rammer om skærmen, så den kan gøres en smule større end i dag.

Endelig regner Ming-Chi Kuo – og med ham mange andre Apple-kendere – med, at vi får en ny super-iPhone at se til september. Den får en skærm på mindst 6,2 tommer – måske sågar 6,5 tommer. Den nuværende iPhone X har et display på

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når øl bliver til kunst