Mokka i lak og læder

Køb en Microsoft Galaxy S9 med Office på

Microsoft har ikke ligefrem haft en heldig hånd, når det gælder smartphones. I hvert fald ikke når det gælder hardware.

Mange af mine læsere husker sikkert, at Microsoft i 2013 købte mobiltelefon divisionen ud af Nokia for at skabe en direkte konkurrent til Apples iPhones og de mange Android telefoner.

Produktionen af Microsoft Lumia mobiler sluttede allerede med udgangen af 2016, da Windows Phone platformen ikke var nået over en andel af én procent af verdens nye smartphones.

Siden har Microsoft fået succes med sine Surface tablets og laptops, samtidig med at verdens største software firma forsøger at skabe sig fodfæste på Apples iOS og Googles Android platforme ved at tilbyde spil og mere seriøse programmer.

Næste trin ser ud til at være særlige Microsoft udgaver af Samsungs netop lancerede Galaxy S9 og S9+ smartphones.

Samsungs nye og fremragende Galaxy S9 telefon kommer nu i en særlig Microsoft udgave med alle de populære Office programmer på – plus Skype og Cortana.

Med hensyn til hardware er de nye Microsoft telefoner nærmest identiske med Samsungs nye topmodeller. Forskellen er, at Microsoft S9 og S9+ kommer med hele viften af Microsoft Office kontorprogrammer præ-installeret. Det vil sige Word, Excel, Skype, OneDrive, OneNote, Outlook, Microsoft Launcher og den digitale Cortana assistent.

Styresystemet er fortsat Android, og Samsung-ejere kan principielt downloade de nævnte programmer enkeltvis via Googles Play butik.

Med andre ord sparer man blot besværet med at downloade striben af apps selv, ligesom man vel kan gå ud fra, at Microsoft har installeret dem helt korrekt og optimalt på Samsung Galaxy telefonerne.

Målgruppen må være de mange mennesker – og især forretningsfolk – der bruger Office pakken i det daglige. De vil have de samme apps på mobilen som på deres laptop, og det skal være nemt at udveksle filer og dokumenter, der ser ens ud på alle skærme – store som små.

Microsoft sælger i første omgang de ”kontor-rigtige” Galaxy S9 og S9+ modeller via den amerikanske del af sin Microsoft Store online butik. Prisen på mobilerne er de samme som hos Samsung, og de leveres ulåste, så man kan koble dem på det mobilnet, man selv lyster.

Hvorfor kommer jeg til at tænke på det gamle ord om, ”if you can’t beat them, join them”….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mokka i lak og læder