Tryk pizza på din fod

Se 8 iPhone X look-a-likes

Det er lidt ligesom en skønhedsplet i ansigtet på en smuk kvinde. Alle øjne retter sig mod denne lille, strategisk placerede spot. Også selvom omgivelserne og resten af mennesket i virkeligheden er meget mere spændende.

På Apples nye iPhone X er det indhakket i toppen af skærmen – på engelsk ”notch” – der tiltrækker den største opmærksomhed. OK – det er også meget synligt, når man ved, at det er der. Men i forhold til telefonens generelle kvalitet har den design-mæssige bums ikke så voldsomt meget at betyde.

Ikke desto mindre dukker hakket op på en hel stribe nye smartphones, som er mere eller mindre tydelige kopier af Apples dyre flagskib.

Inden I får billederne af alle kopierne, må jeg hellere lige vise den originale iPhone X, så I kan sammenligne.

Hakket i displayet kan man f.eks. finde hos Asus, Doogee, Noa, Hangar, OPPO, Blackview, Ulefone, Wiko,  Leagoo, Huawei og Little Pepper. Bare for at nævne nogle af de fabrikanter fra Android lejren, der har præsenteret iPhone X ”look-a-likes” på det seneste.

Selvfølgelig er det oplagt at kopiere iPhones. Apple er det mest indflydelsesrige mærke i smartphones – ja i hele computer industrien. Så, hvad Apple gør, kan ikke være dumt at efterabe. Apple tjener jo trods alt flere penge end nogen andre.

I tilfældet med indhakket er det meget tydeligt. Det var nemlig ikke Apple, som kom først med denne design detalje. Det var den amerikanske Essential Phone. Den er der bare ikke så mange, som køber. Desuden mangler Essential Apples budgetter til reklame. Apple er nemlig vældig god til at fremhæve tekniske detaljer via massiv markedsføring på tv og video på internet.

Kinesiske Doogee viste sin V model på Mobile World Congress udstillingen i Barcelona for en uge siden.

Apple er vant til at blive kopieret. Især i Kina, hvor alle de nævnte iPhone X look-a-likes kommer fra. Og sikker mange flere vil dukke op i de kommende måneder.

I tilfældet iPhone X smiler Apple nok overbærende. I hvert fald så længe ikke X’ens avancerede Face ID ansigts-genkendelse bliver planket. Dens sensorer sidder nemlig gemt i den famøse ”notch”.

Apple har da også oplevet det, der er meget værre i kopiering. Sidste år opdagede Apple bl.a, at der fandtes væsentligt flere Apple Shops i Kina, end Apple selv havde åbnet. De kinesiske forretninger lignede Apple Shops til forveksling med indretning, farver osv. De solgte dog ikke originale iPhones eller MacBooks, men kopier der lignede meget og kørte med enten Android eller Windows….

Kinesiske Shenzhen Doke Electronics Co. går meget tæt på iPhone X med sin nye Blackview A30 telefon.

Asus er en af de store og kendte smartphone fabrikanter, der har hentet inspiration fra Apples dyreste telefon. Her er Asus nye Zenfone 5.

Leagoo er en af de kinesiske mobil-fabrikanter, der har specialiseret sig i at kopiere andres gode design. Selvom Leagoos nye S9 har samme indhak i toppen af skærmen som iPhone X, er det stort set sort og tomt. Her sidder f.eks. ikke nogen sensorer og kameraer til ansigts genkendelse.

Denne flotte iPhone X kopi stammer fra Kroatien. Noa N10 fra Hangar 18 har en større skærm (6,2 tommer mod 5,8) end Apples originale. Ellers er det en helt almindelig Android telefon i mellemklassen.

Franske Wiko kopierer ikke kun iPhones indhak – dog her i rund udgave i stedet for Apples aflange. View2 Pro telefonen har også samme vandrette anbringelse med bump af de dobbelte kameraer på bagsiden. Den franske telefon skal dog kun koste 2.275 kroner (300 euro), så den indeholder nok ikke samme elektronisk som iPhone X til 10.000.

Her er kinesiske Little Peppers bud på en iPhone X look-a-like. S11 kører meget tydeligt med Android som styresystem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tryk pizza på din fod