WiFive vil skabe takt og tone på internet

Hos ét teleselskab er iPhone stødt af tronen

Apple plejer at sidde solidt og godt på hitlisterne over danskerne mest populære mobiltelefoner. Måned efter måned dominerer iPhones salget hos teleselskaber og butikskæder.

Der kan være variationer i de indbyrdes placeringer på Top-10 og forskelle på listerne fra de enkelte teleselskaber. Men det er meget sjældent, at der ikke ligger en iPhone som nummer ét.

Denne sjældne begivenhed kan Telia nu melde om. Den mest solgte smartphone i februar hos det store teleselskab var en Huawei. Nærmere bestemt Huaweis Mate 10 Lite model, der er en avanceret mobil til en meget attraktiv pris.

Hos konkollegaerne fra teleselskabet 3 ligger der iPhones på de seks øverste pladser på salgslisten for februar. Huawei Mate 10 Lite er også med, men helt nede på en tiendeplads.

Telias mest solgte smartphones i februar.

Telia sælger masser af iPhones – som alle andre i Danmark. Apple sidder vel på omkring halvdelen af de smartphones, danskerne køber. Det kan svinge lidt fra måned til måned. Alt efter om Apple selv eller konkurrenterne fra Android lejren har spændende nye modeller, som mange er interesseret i.

Samsungs Galaxy 8 og 8+ var fortsat lunt placeret på Telias salgsliste i februar, selvom efterhånden alle vidste, at der var nye Galaxy 9 og 9+ modeller på vej. Samsung holdt dog publikums interesse ved lige ved at sætte priserne ned på de gamle 8’ere.

De nye 9’ere vil først præge alle danske salgslister for mobiltelefoner fra marts og nok snarere fra april.

Ifølge Telia oplevede den nye iPhone 8 Plus og den noget ældre iPhone SE en voksende popularitet i februar måned. De rykkede begge en plads op på listen, mens iPhone 6s røg helt ud af Top-10.

De 10 mest solgte smartphones hos 3 i februar.

iPhone 6s havde heller ikke 3-kundernes interesse i februar. Det havde Apples lille iPhone SE til gengæld, og den var 3’s mest solgte telefon i sidste måned – foran de langt nyere iPhone X og iPhone 8.

Apple iPhone SE er et interessant fænomen. Med sit lille 4 tommers display bryder den fuldstændigt med tidens modetrend, der siger større og større skærme. iPhone SE er efterhånden også en gammel svend – fra    – så den kan godt trænge til en afløser.

Men iPhone SE er billig efter Apple-forhold, og den var Danmarks suverænt mest solgte smartphone sidste år. Danskerne købte mere end dobbelt så mange SE’ere end af den næst-mest solgte mobil, viser tal for de første ni måneder af 2017. Nyere tal er ikke klar endnu.

Huawei er Danmarks tredjestørste smartphone mærke med en markedsandel på ca. 15 pct. Det ser man tydeligt på Telias salgsliste for februar, men i mindre grad hos 3. Til gengæld har 3 fortsat den lidt alternative OnePlus 5T telefon på en flot 6. plads….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WiFive vil skabe takt og tone på internet