Nu bliver cyklen altid set

Fahrenheit 451 vender tilbage

Ray Bradburys berømte og uhyggelige science fiction roman ”Fahrenheit 451” fra 1953 spøger snart igen på vores tv-skærme – denne gang som en helt ny film hos HBO, der kommer i maj.

Vi vil igen blive mindet om et samfund, hvor den frie presse bliver forbudt, bøger og aviser på papir brændt. Ikke fordi de er blevet udkonkurreret af online medier, men fordi politikerne mener, at de gør folk ulykkelige – og derfor skal brændes.

Tilbage i 1966 skabte den franske instruktør Francois Truffaut en mindeværdig biograffilm på basis af romanen. Den nye version har helt sikkert mange flere special effects.

Bogens og filmens titel refererer til den temperatur, som papir antændes ved – 451 grader Fahrenheit (233 grader Celsius).

HBO har netop udsendt den første trailer til filmen. Her ser man bl.a. brandværns-lederen Captain Beatty advare en underordnet med sætningen ”A little knowledge is a dangerous thing. News, facts, memoirs, internet of old – burn it”….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver cyklen altid set