Sun Wave er næste sommers luksus gadget

”Right to be Forgotten” virker

Siden EU indførte sin ”Right to be Forgotten” lov i 2014, har Google modtaget 2,4 millioner henvendelser om, at personlige informationer skulle slettes fra sine databaser.

Tyskland, Frankrig og Storbritannien stod for lidt over halvdelen af alle henvendelser (51 pct), mens danskere har bedt om 1.787 sletninger på de godt tre år frem til i dag den 28. februar.

52,3 pct. eller 935 af danskernes henvendelser blev imødekommet af Google, der har fjernet de ønskede links (URL’er) fra sin søgemaskine. Det er langt flere end gennemsnittet for EU, der ligger på 43,3 pct.

Det fremgår af Googles seneste opdatering af sin Transparency Report, som netop er offentliggjort.

Her er de 10 hjemmesider, som flest danskere har bedt Google slette henvisninger til i sin søgemaskine.

91,2 pct. af de danske henvendelser kom fra privatpersoner, der vil have hele eller dele af informationerne om dem på nettet fjernet. Det kan f.eks. være tidligere ansættelser, forbrydelser, politiske aktiviteter eller artikler med falske oplysninger om dem.

På europæisk plan bad 41.213 kendisser som skuespillere og sportsfolk om sletninger. Politikere og embedsmænd gjorde det 33.937 gange.

Online mediet Gizmodo, der har gravet ned i Googles rapport, afslører, at en stor del af henvendelserne kommer fra advokater, PR-firmaer og managers, der lever af at beskytte deres klienters renommé og gode ry.

”Right to be Forgotten” reglerne gælder kun i EU, og der findes ikke noget tilsvarende i andre dele af verden. Lovgivningen er et af mange eksempler på EU’s kamp mod online monopoler og deres stigende magt.

Google afprøver og afvejer hver eneste henvendelse om sletning af data. At over halvdelen afvises, kan bl.a. skyldes, at Google mener, informationerne er af offentlig interesse…..

Nyhedsartikler er klart det største område, som danskerne vil have slettet henvisninger til hos Google.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sun Wave er næste sommers luksus gadget