Kun få tech giganter er ”gamle”

Bedre styr på Android mobilerne

Modsat Apple er Android verdenen meget mere uoverskuelig og fragmenteret med hundreder af forskellige mobiltelefoner, der næsten alle er indbyrdes kompatible. Men kun ”næsten”.

Hvis man som virksomhed har Android mobiler fra flere fabrikanter, vil man uden tvivl have oplevet, at telefonerne bliver opdateret forskelligt hurtigt.

Nogle producenter gør det hurtigt, hver gang Google har en rettelse eller opgradering klar. Andre er meget sløve med denne vigtige proces, og så skal fabrikanternes egen overbygning til Android – typisk brugerfladen – også lige forbedres ved samme lejlighed.

Resultatet er, at firmaets it- og telefon-ansvarlige sjældent kan have et fuldt overblik over, om hans eller hendes mobiler alle sammen er på samme niveau med hensyn til funktioner og sikkerhed.

I fremtiden skal mobil-ejere være mere sikre på, at de kan få en ny Android opgradering hurtigere og mere sikkert til deres telefon.

Ikke engang, når man køber nye Android smartphones hvert år, kan man regne med, at alle de nye har Googles seneste Android version installeret. Noget af et irritations-moment, når man forsøger at have samme software og features til alle medarbejdere med mobil.

Google har sikkert hørt denne kritik tusinder af gange, men det er åbenbart først nu, at man vil gøre noget seriøst ved problemet. Der mellem os sagt også har en ekstra vinkel. Nemlig, at nogle fabrikanter af Android mobiler lover automatiske software opdateringer i over to år fra købet, mens andre slet ikke oplyser, hvor længe deres telefoner bliver supporteret – ud over i den lovmæssige garanti periode.

For at hjælpe sine firmakunder i hvert fald vil Google nu indføre en særlig Business certificering af smartphones. Det foregår via Googles Android Enterprise Recommended program, som kun mobiltelefon modeller får adgang til, hvis de er specielt egnede til anvendelse i virksomheder og andre organisationer med en hel flåde af smartphones.

LG’s V30 og G6 telefoner er blandt de første, som er godkendt til Googles nye Android Business standard.

For at blive medlem skal mobilerne først og fremmest køre med mindst Android 7.0 og støtte Googles særlige ”zero touch enrollment”. Det er en metode, hvor virksomheder kan opgradere et større antal enheder hurtigt og på samme tid.

For at blive en ”Android Business” telefon skal fabrikanterne også udsende sikkerheds opdateringer hver måned senest 90 dage efter, at Google har frigivet dem. Desuden skal software supporten vare i mindst tre år til den pågændende Android model.

Google lover selv, at guidelines til ”Business” opdateres løbende og senest i forbindelse med hver ny Android variant. I øjeblikket er vi nået til Android 8.0 Oreo med en ny 8.1 på vej her i foråret.

Blandt de første mobiltelefoner, der er godkendt til det nye Android Enterprise Recommended program, er Nokia 8, Googles egne Pixel og Pixen 2, BlackBerrys nye KEYOne og Motion, ÆG’s G6 og V30 samt Lenovos Motorola X4 og Z2. Mange flere vil uden tvivl blive optaget i de kommende uger og måneder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kun få tech giganter er ”gamle”