Det er iPhone, der tjener pengene

Fold et fly med motor

Jeg formoder, at I også foldede papirfly, da I var drenge – og selvfølgelig lod dem pløje gennem luften, hvor publikum var størst – i klasseværelset.

Nogle af jer blev måske ligefrem entusiaster – ligesom jeg dengang – og studerede bøger og blade om, hvordan man kunne holde papirflyvende længst muligt i luften. Det var lidt af en videnskab og ofte inspireret af den japanske papirfolde-kunst origami.

Men det var jo dengang. Der bygges selvfølgelig stadig papirfly, men hvis de skal være rigtigt coole, skal de selvfølgelig have motor på og kunne kontrolleres.

Israelske PowerUp præsenterede allerede for flere år siden deres avancerede Dart papirfly, der kan fjernstyres fra en smartphone app. Præcist som små droner. Bare med den forskel, at man selv har bygget sit luftfartøj. Det giver lidt mere stolthed i maven, hvis flyet altså fungerer og lystrer.

Jeg havde egentlig glemt om PowerUp, som jeg skrev om her på bloggen for et par år siden. Jeg troede, at Dart flyene var forsvundet i glemslen som så mange andre gode ideer.

Men så lige pludseligt dukker PowerUp op på himlen igen. Nu er israelerne klar med flere byggesæt, som alle kan købe via internet til priser mellem 29 og 37 USD –  175 til 225 kroner.

Man kan folde mange forskellige fly med PowerUp – selvfølgelig også egne design.

Til den lave pris får man et kit med selve skelettet, som man folder sit flydesign omkring. Det vil sige propeller modulet med batteri og Bluetooth fjernbetjening. Desuden medfølger to skabeloner, man kan bygge sit første aeroplaner efter.

For otte USD mere følger landingshjul og en pakke japansk specialpapir med. Senere kommer yderligere byggesæt, der vil indeholde f.eks. materialer til at bygge papirfly til luft-akrobatik, som svæver særligt smukt eller er en racerdjævel i luften.

De fleste PowerUp kits vil være klar til levering i slutningen af februar. Flere og også meget dyrere byggesæt kommer dog først til maj….

Tænke sig, at man nutildags kan fjernstyre sine papirfly med sin smartphone.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er iPhone, der tjener pengene