Snart helt slut med CD’er?

LG’s næste mobil bliver intelligent

For et par år siden var LG et pænt stort navn i mobiltelefoner på det danske marked og i vores nordiske nabolande.

Så pludselig tabte Sydkoreas nummer to (efter Samsung) pusten, og man hverken hørte til eller så noget til LG’s ellers udmærkede smartphones på vores breddegrader.

I december returnerede LG med en meddelelse om, at nu ville man satse på mobil kommunikation igen i Skandinavien. Salget af tv og hårde hvidevarer gik jo rigtig godt.

Vi mangler stadig at se, hvad LG mener med et nordisk comeback. Men det kunne sagtens være, at det skal komme med en ny toptelefon, der foreløbig har kælenavnet ”Judy”.

På det danske marked sælger LG sin nuværende topmodel V30 med et sæt øretelefoner fra Bang & Olufsen.

Den bliver næppe vist på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona i næste uge, der ellers er årets vigtigste nyhedsshow for nye smartphones og mobiltelefoni. Måske i maj eller juni i stedet for, skriver sydkoreanske business medier.

LG har (sikkert meget klogt) overladt Barcelona til Samsung, som vil tromle alle konkurrenter ned med en megastor lancering af sine nye Galaxy S9 og S9+ telefoner. Der bliver ikke plads til mange andre i alverdens nyhedsmedier her i slutningen af februar.

”Judy” skal være en helt ny telefon. Nyt design, nyt display og ny intelligent software. Ikke bare en opgraderet og lidt bedre version end sidste års model, som LG har haft for vane at præsentere.

Den nye LG får først og fremmest en ny og større skærm på 6,1 tommer. Den følger den aktuelle 18:9 mode med aflange displays, men skal være bygget i en helt ny LCD teknologi – ikke OLED som hos Samsung, iPhone X, Huawei osv.

LG vil indbygge kunstig intelligens i kameraet på sin næste smartphone. Den kan genkende. hvad brugeren er ved at tage billeder af – og automatisk foreslå en optimal lyssætning, beskæring osv. Intelligensen kan også finde et weblink til, hvor man kan købe det produkt – i dette tilfælde blomster.

LG’s nye MLCD+ indeholder en særlig hvid ”sub-pixel”, der skal sikre en meget farveægte gengivelse. Samtidig skal skærmen være ekstrem lysstærk (800 nit) og bruge 35 pct. mindre strøm end normale LCD- og OLED-displays.

Det lavere strømforbrug er vigtigt, for netop skærmen er den del af en moderne mobiltelefon, som spiser mest af energien i et batteri.  Med andre ord vil ”Judy” formentlig kunne køre betydeligt længere – måske sågar to dage – uden at skulle oplades.

De øvrige specifikationer på LG Judy ligner til gengæld andre 2018 toptelefoners: Det vil f.eks. sige den helt nye Snapdragon 845 super-processor, et lysfølsomt dobbelt kamera på ryggen (16 megapixel og f/1.6), stereo højttalere, vandtæt konstruktion (IP68) og stemme-genkendelse med kunstig intelligens.

Stemme-genkendelsen vil være en udvidelse af Google Assistant, der er en del af Android styresystemet. Som standard forstår Assistant 23 foeskellige indtalte kommandoer. Hos LG kommer ni yderligere, som bl.a. vil gøre mobilens kamera lettere at betjene – som f.eks. “take a selfie on wide angle.”

Afløseren for LG G6 skal ikke hedde G7, men kaldes i øjeblikket kun for “Judy”. Telefonen får bl.a. et meget lysfølsomt dobbelt kamera (16 megapixel og f/1.6) med kunstig intelligens.

Den kunstige intelligens fortsætter dybt ind i kameraerne, hvor LG’s Vision AI vil være i stand til at genkende, hvad man er ved at tage billede af – og straks foreslår en indstilling, der passer bedst til motivet. F.eks. kan intelligensen se forskel på, om man vil tage en selfie, et foto af en tallerken med mad, et snapshot af en kat eller et billede af en bygning.

Funktionen minder en del om, hvad vi har set på Huaweis dyrere smartphones – og også hos LG har intelligensen været “trænet” med 100 millioner billeder, for at den ikke rammer ved siden af i sine anbefalinger.

Den kunstige intelligens vil også kunne bruges til at forbedre fotos og video, man har taget. F.eks kan den lysne billeder eller sortere uskarpe fra helt automatisk.

Endelig vil intelligensen kunne genkende f.eks. de bygninger, butikker eller produkter, man tager billeder af – og automatisk linke op til deres hjemmeside eller tilbudssider, hvor man kan købe varen billigt.

De sydkoreanske medier mener ikke, at LG vil kalde sin næste mobil for G7 eller V40, som ellers ville være det næste trin i firmaets to nuværende serier af toptelefoner. Den skal have et helt nyt navn, fordi den markerer afgørende nytænkning og et comeback. Vi får se….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart helt slut med CD’er?