Huawei på vej med utrolig P20

Apple dominerer mobilsalget i januar

Mens salget af den kostbare iPhone X tilsyneladende er sagtnet ude i verden – selv på Apples hjemmebane i USA – fortsætter danskerne i stort tal at lægge 10.000 kroner på bordet for at sikre sig den 10. generation af smartphonen over alle smartphones.

Hvad der er endnu mere forbløffende er, at danskernes lyst til iPhone X er fortsat hele vejen ind i januar. Årets første måned plejer ellers pr. tradition at være det tidspunkt, hvor der skal spares efter en dyr december med julegaver, julefrokoster osv.

Hos teleselskabet 3 var iPhone X januars bestseller, mens den hos Telia blev fortrængt fra førstepladsen af den langt billigere Huawei Mate 10 Lite.

Januar listen over de mest solgte mobiltelefoner hos 3 i januar er stærkt præget af iPhone.

Hos 3 stod der endda ”æble” foran seks af månedens 10 bedst sælgende mobiler – inklusive de tre øverste på listen. Efter Apples dyreste følger Apples billigste – iPhone SE – på andenpladsen. Den lille iPhone var sidste års suverænt mest solgte mobil i Danmark.

Det eneste ”fremmed-legeme” i toppen af 3’s liste er OnePlus 5T, der henter en flot fjerdeplads. Foran Samsung og Huawei, der ellers har haft særtilbud på deres mobiler.

Spilletelefonen Razer, som 3 er ene om at sælge på det danske marked, fik en rigtig god start før jul på det danske marked. Nu er salget af niche-mobilen faldet til det forventede leje, og det er ikke nok til at erobre en plads i Top-10.

Telias hitliste over de 10 mest solgte smartphones i januar

Også hos Telia er salgslisten for januar præget af Apple. Seks af de 10 mest købte mobiler er en iPhone. En af den sågar den gamle kending iPhone 6s, som de fleste ellers har afskrevet som gammel og yt. Men bestemt ikke hos Telia.

Januars store højdespringer hos Telia var Huawei Mate 10 lite, der hoppede fra plads nummer otte og op på førstepladsen som månedens mest solgte smartphone.

Samsungs to stabile sællerter gennem snart et år – Galaxy S8 og S8+ – er fortsat populære blandt Telias kunder. Den dyre +-model er avanceret fra en niende til en sjetteplads, mens lillebror S8 har holdt sin position som nummer fire.

Begge modeller får en afløser, der præsenteres i slutningen af februar. De kommende Samsung Galaxy S9 telefoner vil dog næppe præge de danske salgslister før hen i april….

Huawei havde et godt tilbud på sin attraktive Mate 10 Lite telefon hos Telia — og straks røg modellen op i toppen af salgslisten for januar.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei på vej med utrolig P20