Vaio lever skam endnu

Enorme penge i at sparke til en bold

I Danmark er der FC København og ikke andre, som kan mærke, at fodbold er ”big business”. Ganske vist går det ikke så godt i Superligaen, men pengekassen er ok ud, selvom ingen dansk klub kan matche verdens store på økonomien.

Mange penge er da også nødvendige for de ekstreme transfer-priser, som klubberne i dag udveksler for at flytte stjerne-spillere. I Danmark er 20-30 millioner stadig rigtig mange i penge, men længere nede i Europa har klubberne allerede passeret en milliard kroner.

Måske overrasker det lidt, at flere af de klubber, der i øjeblikket jonglerer med de største transfer beløb, ikke ligger øverst på ranglisten over de rigeste og bedst indtjenende i verden.

OK, Real Madrid ligger på andenpladsen, FC Barcelona lige efter og Paris Saint Germain på position syv- men de passeres alle af Manchester United som klubben med mest omsætning. 676,3 millioner euro i sæsonen 2016/17 eller ca. 5,1 milliarder kroner.

Det sker oven i købet i et år, hvor United slet ikke havde en god sæson. To kup-turneringer vandt Manchester-klubben, men blev kun nummer seks i Premier League.

United besætter førstepladsen for andet år i træk på den rangliste, som revisor-giganten Deloitte netop har udsendt for 21. gang.

Arsenal ligger på en flot sjetteplads, men den får ”The Gunners” nok problemer med at forsvare på næste års hitliste. Arsenal nåede nemlig ikke at kvalificere sig til den kommende Champions League….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaio lever skam endnu