Vi køber stadig færre pc’er

Alt hvad du skal vide om den nye Galaxy S9

Den næste helt store nyhed i mobiltelefon verdenen bliver lanceret på søndag den 25. februar. Da løfter Samsung sløret for sine nye Galaxy S9 og S9+ modeller, der skal prøve at generobre den globale førsteplads i smartphones. Den har Apple nemlig overtaget i de sidste tre måneder af 2017, hvor de nye iPhone X og iPhone 8’ere stjal billedet fra alle andre mobiltelefoner.

Lige nu triller der nye oplysninger ind hver eneste dag om Samsungs nye Galaxy S9 og S9+. Om nye features, spændende funktioner, tempotests – og hvad der selvfølgelig er vigtigt – de forventede priser.

Når de nye Galaxies (formentlig) kommer i butikkerne den 15. marts, skal de koste 899 euro for den lille 8’er, mens man skal af med 999 euro for den store + model. Direkte oversat vil det være henholdsvis 6.800 og 7.550 kroner. Sandsynligvis bliver telefonerne endnu dyrere i Danmark på grund af vores høje moms.

De helt store teknologiske højdespring skal vi til gengæld ikke forvente af de nye Samsung telefoner. Galaxy S9 og S9+ bliver klart forbedret – javel, men den vilde returnering mod Apple kommer nok først næste år med S10. Eller måske til dels med en ny og stor Note 9 topmodel til efteråret.

Her er de fire farver, man vil kunne købe den nye Samsung Galaxy S9 i.

Men hvad er det så, vi kan se frem til fra Samsung, der skal forsvare sin position som verdens største smartphone fabrikant?

Udefra vil Samsung Galaxy S9 og S9+ ligne forgængerne meget. Kun små ydre detaljer vil afsløre, om man står med årets nye eller sidste års model.

Begge modeller udstyres med den helt nye Qualcomm 845 (mest til det amerikanske marked), mens S9 versionerne til bl.a. Europa kører på Samsungs egen Exynos 9810. Sidstnævnte ser ud til være en smule hurtigere end Snapdragon 845 i de første teoretiske testkørsler, som er lækket.

Den lille nye Galaxy S9 kommer som standard med 4 GB RAM – plus modellen med 6 GB. Alt efter, hvilken model man vælger, vil telefonen have 64 eller 128 GB lager.

Samsung vil levere en helt trådløs oplader til Galaxy S9 og S9+. Den fås i hvidt og i sort og kan minde lidt om et toiletbrædt i design.

Skærmene bliver som i dag på 5,8 og 6,2 tommer. Næsten uden ramme omkring og i den fornemme Quad HD kvalitet.  Batteriet på 3.100 eller 3.600 mAh.

Kameraerne i S9 skal etablere en helt ny klasse for mobiltelefoner. Samsung kalder dem selv for ”Super Speed Dual Pixel.” Det kunne tyde på lynhurtige billedsensorer på 12 megapixel og dobbelt størrelse for at fange så meget lys som muligt.

I den lille S9 bliver det et enkelt kamera på ryggen, mens storebror plus får et dobbelt, hvor det ene objekt er ekstremt lysfølsomt – f/1,5.- det andet f/2,4, Kameraerne vil samtidig kunne optaget video i slow motion i en kvalitet, som ikke er set før på en smartphone – med 960 billeder i sekundet. Også selfie kameraet på fronten skal være god til slow motion og video. Det er på ret beskedne 8 megapixel.

Samsung købte sidste år den amerikanske Hi-Fi specialist Harman, og dét kommer man til at mærke i de nye Galax S9 telefoner. De er nemlig forsynet med højttalere fra det tyske Harman selskab AKG, der er specialist i professionel studielyd. Formentlig vil vi også se nye Samsung telefoner med Hi-Fi øretelefoner fra AKG.

Hvor godt kameraet er til slow motion, kan I beundre i denne korte video i bunden af artiklen. Den har Samsung netop udsendt som “lokkemad” for sine nye Galaxy S9 telefoner:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=GthDneoSuSI

Også selfie skyderne på fronten får selvfølgelig et nøk opad i kvalitet. De er nu på 8 megapixel og meget lysfølsomme med F/1.7. De har autofokus og mulighed for et dobbelt video-opkald. På den store S9+ model kan selfie kameraet tilmed være dobbelt, så man kan opnå portrait og bokeh effekter med f.eks. skarpt motiv og uskarp baggrund.

Begge Galaxier kommer selvfølgelig med Googles seneste Android 8 Oreo styresystem – og som noget nyt får de et avanceret kredsløb til lynhurtig opladning. Hvor hurtigt det bliver, er ikke afsløret på forhånd, men mon ikke det vil kunne sammenlignes med Huaweis eller OnePlus? Begge kører stærkt.

Apple har fået utrolig meget opmærksomhed for deres Face-ID ansigtsgenkendelse, der så dagens lys på den kostbare iPhone X telefon. Samsung er nødt til at svare igen på Face-ID, selvom mange analytikere mener, at koreanerne venter til Note 9 eller Galaxy 10 med at sende en direkte konkurrent i samme klasse på markedet.

Andre analytikere vurderer, at Galaxy 9 kommer med en nye Intelligent Scan funktion, der kombinerer ansigts genkendelse med en ny iris skanner. Systemet skal være så sikkert, at det kan godkendes til brug ved f.eks. mobile betalinger – ikke kun til åbning af telefoner, som vi har set på flere andre Android smartphones som f.eks OnePlus 5T.

Efter sigende vil Samsung kunne levere Galaxy S9 i fire farver – Lilac yurple som på artiklens indledningsbillede, titanium gray, coral blue og midnight black. Hvor mange kulører, der i sidste ende kommer til salg i Danmark, får vi nok først at vide om lidt over et par uger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber stadig færre pc’er