Sydamerikas unge mest vilde med so-me

En Zippo for luksusdyr

Nu hverken ryger jeg eller har råd til at købe denne nye lighter, men man kan da godt blive fascineret lidt af håndværket og præcisionen i sådan en gadget for luksusdyr.

Skulle jeg alligevel vinde en af de helt store gevinster i Lotto, kan det jo godt være, at man kunne lade sin gamle éngangs-lighter eller sin slidte Zippo blive afløst af den nye S.T. Dupont Complication Lighter fra Frankrig.

Den er bygget og samlet hos et team af guldsmede og urmagere med en holdning om, at kun håndværk kan skabe noget rigtigt godt.

Lighteren består af 200 dele, hvoraf de fleste er fremstillet i 18 karat guld eller i Palladium, der er et meget sjældent og nærmest sølvskinnende ædelmetal. Desuden er der anbragt ni små rubiner på strategiske steder rundt om på lighteren.

Sådan en fornem optænder må selvfølgende have sin indbyggede sikring, for ellers løber den første, bedste lommetyv med ens kostbare gadget. Den kan jo let ligge i en lomme.

Derfor har S.T. Dupont indbygget en kodelås med tre tal, som brugeren skal indtaste, før lighterens låg kan åbnes – og give adgang til flammen.

S.T. Dupont fremstiller kun den utrolige lighter efter forudbestilling. Man har dem ikke på lager. Kunden skal desuden acceptere en ventetid på mindst tre måneder, før han eller hun modtager sin gadget via personlig overdragelse.

Den slags koster naturligvis en del penge, uanset om man vil bruge lighteren til at tænde sine egner Havaneser cigarer, cigaretterne for selskabets damer eller bare vil prale lidt med den ved at lege med den fornemme lille tingest.

S.T. Duponts Complication Lighter koster mindst 41.000 USD eller ca. 255.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sydamerikas unge mest vilde med so-me