TDC opretter Digital division med 500 udviklere

Apple iPhone XI, XI+ OG 9?

Selvom der er laaaang tid frem til september, hvor Apple normalt præsenterer nye mobiltelefoner, er rygterne om dem allerede usædvanligt tætte. Det skyldes, at den kostbare iPhone X måske alligevel ikke er blevet helt den succes, som Apple havde regnet med.

Salget gik som lyn og torden i de første par måneder på grund af nyhedsværdien, og mange Apple-fans bare skulle have det seneste nye – koste hvad det ville. Siden er boomet dæmpet noget, og efter sigende skulle de billigere iPhone 8 modeller være mere eftertragtede i dag end deres dyre storebror X.

En af de ting, som Apple-analytikere er enige om, er, at den første iPhone X ikke holder længere end et år. Så vil den blive afløst af nye modeller, der nok falder tilbage til Apples gamle måde at benævne sine smartphones på – nemlig med tal.

X’et, der jo egentlig bare betyder 10 på latin, var/er et smart marketingfif, som skulle fremhæve, at iPhone havde 10 års jubilæum.

Årets nye iPhone topmodeller ventes at komme i tre størrelser – 5,8 og 6,5 tommer med OLED skærm og 6,1 tomme med LCD display.

Hvis man skal tro de nyeste forlydender på nettet, bliver nutidens iPhone X afløst af hele tre modeller, der alle får den nuværende topmodels egenskaber. Blot pakket ind i forskelligt store mobiler og til forskellige priser.

Om spådommene holder vand, vil vi senest opdage hen på foråret og sommeren, hvor iPhone X så vil blive sat kraftigt ned i pris. Det er Apples tydelige signal om, at noget nyt er på vej – og de gamle modeller skal ud af lageret.

Modsat Apples normale tradition vil iPhone X formentlig ikke fortsætte i programmet og blive solgt til en lavere pris i et par år.  Det, som vi i dag kender med ældre iPhone 7 modeller. iPhone X skal være en éngangs-forestilling, hævder flere analytikere.

To af de tre nye top-iPhones får en dyr OLED skærm ligesom den nuværende X’er – den tredje et LCD-display. Det kan gøre modellen billigere, så den måske vil blive kaldt IX eller iPhone 9. Skærmens størrelse – 6,1 tommer eller 0,3” større end iPhone X.

Apple ser i det hele taget ud til at følge modetrenden med stadig større skærme. Hvor 4 eller 4,5” var ok for tre år siden, skal smartphones i dag have displays på mindst 6 tommer. Gerne meget større, hvis trenden fortsætter.

iPhones anno 2018 får bl.a. en forbedret udgave af Apples Face ID ansigts-genkendelse.

Den nye iPhone topmodel får således en OLED skærm på hele 6,5 tommer, hvilket får den til at nærmere sig størrelsen på en iPad mini tablet. En mindre version får samme 5,8” display som den nuværende iPhone X. Navnene på de nye iPhones gættes der livligt på. Mon ikke det bliver iPhone 11 (XI) og 11 Plus?

Alle tre nye iPhones får det nye design med meget smalle rammer omkring skærmen. Desuden vil de blive udstyret med Apples meget omtalte Face ID ansigts-genkendelse i en forbedret udgave. Topmodellen formentlig også et endnu bedre dobbelt-kamera.

Ifølge den ansete og som regel velinformerede Apple analytiker Ming Chi Kuo fra KGI Securities, planlægger Apple at producere 18 millioner iPhone X i første kvartal af 2018 og 13 mio. i andet.

Ming Chi Kuo bekræfter samtidig, at Apple (omsider) er på vej med en afløser til sin lavpris-mobil iPhone SE. Den har snart været på markedet i tre år og trænger til en opdatering. Præsentation formentlig i april.

iPhone SE 2 får formentlig samme størrelse skærm som i dag – 4 tommer – og nye features som Face ID. SE-modellen er ikke kun Apples mest populære model i Danmark. Den er også landets suverænt mest solgte smartphone….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TDC opretter Digital division med 500 udviklere