iPhone går i munden på dig

Rigtig pc, du kan have i hånden

Hvis I synes, at laptops er for store at slæbe rundt med og smartphones for små til at arbejde seriøst på, kan løsningen være mini-pc’er som f.eks. GPD Win 2.

De er mærkelig nok ikke særligt udbredte, hvilket formentlig skyldes dårlig eller ingen markedsføring fra den kinesiske fabrikant. For hvor mange har hørt om GPD?

Men interessen er der uden tvivl. GPD lancerede sin nye mini-pc på iværksætter portalen Indiegogo lige efter nytår for at sikre sig ”crowd funding” kapital til en større produktion af produktet. Allerede nu har 2.100 mennesker forudbetalt hver 649 USD, så GPD har fået over 1,3 mio. USD i hus. 13 gange det ønskede beløb.

GPD er den eneste rigtige Windows pc, der er lommevenlig og passer i en lille dametaske.

Hvor efterspørgslen altså er nærmest ”maxi”, kan man roligt kalde Win 2 pc’en for en ”mini” i fysisk størrelse. Den handy computer måler kun 162 gange 88 gange 25 mm og kan sagtens bæres rundt i lommen eller i hånden.

Alligevel lomme-pc’en være stærk nok til at kunne håndtere Windows 10 og alle udbredte kontorprogrammer til Windows. Og måske mere opsigtsvækkende – man kan spille selv avancerede computerspil på den.

Med andre ord er GPD en smart kombination af en mikroskopisk laptop og en spillekonsol i lommeformat. Oplagt til folk, der altid er på farten eller på rejse.

GPD håber, at deres lille pc bliver lige så udbredt i gadebilledet som store smartphones i dag.

Ifølge GPD er den lille ”handtop” fint anvendelig til spil som f.eks. ”World of Warcraft”, ”DOTA2”, ”Grand Theft Auto 5” eller ”Dragon Quest”. En større liste over krævende spil, som Win 2 klarer som en mester, kan findes via dette link.

Indendørs sidder en Intel Core m3-7Y30 processor, en Intel HD615 grafikchip og 6 GB RAM. Lageret vil typisk være en SSD-harddisk på 128 GB. Det er specifikationer, man kan genkende fra større laptops.

Med 6 tommer er touch-skærmen kun halvt så stor som på små notebooks. Måske man skal have briller på, hvis man vil se alle detaljer på så klejn et display. Omvendt kan man jo zoome indholdet i f.eks. Microsofts Office apps. Desuden har Win 2 et USB-C stik til en ekstern og større skærm, når man befinder sig på kontoret eller derhjemme.

GPD Win 2 har kræfter nok til at vise videoer i god kvalitet eller spille selv avancerede computerspil.

Skærmen leverer HD opløsning på 1.280 gange 720 punkter og er beskyttet bag Gorilla Glass som på smartphones. Den lille pc ender jo nok også i lommen og risikerer at blive udsat for skrammer og bump ligesom en mobiltelefon.

Undervejs er batteriets levetid ofte lige så vigtig som laptoppens rå ydeevne. I den forbindelse kan GPD nyheden byde på to genopladelige batterier på 4.900 mAh hver, som sikrer seks timers driftstid på en opladning. De har samtidig Fast Charge, så hånd-pc’en vil være fuldt klar til action igen efter mellem 30 og 45 minutter ved en stikkontakt.

Som nævnt kan man i øjeblikket forudbestille den kraftige lille sag formedelst 649 USD eller ca.  4.000 kroner. Den vil blive leveret til maj….

Tastaturet er nok ikke til store pølsefingre, men hvis man kan skrive hurtige beskeder på en smartphone skærm, går det også fint på en GPD lomme-pc. Skærmen har touch funktion.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone går i munden på dig