Når skidt gør godt

Er det frie ord på vej yt?

Det er ikke, fordi man bliver blændet af den grønne farve, når man kigger på det nye verdenskort over ”frie” lande på denne klode.

Freedom House organisationen markerer den grønne kulør for de lande, hvor der er fuld demokrati og meningsfrihed. Dem bliver der færre af, viser den nyeste årsrapport.

For 12. år i træk er antallet af helt frie lande faldet i 2017. I 71 lande blev den frie mening begrænset i løbet af året. I kun 35 gjorde man et fremskridt på det punkt.

USA er et af de lande, hvor det er gået tilbage for demokratiet i 2017. Landet betragtes stadig som et frit demokrati, men kvaliteten er faldet fra 89 til 86 points i det forløbne år.

Ifølge Freedom House skyldes tilbagegangen en række nye tiltag i amerikanernes politiske rettigheder som følge af ”mindre gennemskuelighed i den centrale stats-administration”, regeringens ”overtrædelse af grundlæggende etiske standarder” og ”den russiske indblanding i det seneste præsidentvalg”.

Freedom House har analyseret tilstandene i 195 lande verden over. 45 pct. bliver betragtet som ”frie”, 30 pct. som ”delvis frie” og 25 pct. som ”ikke frie”….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når skidt gør godt