Hjemmesiden må ikke dræbes

Mon Razer Linda er ”the missing link?”

Gennem årene har vi set flere forsøg på at forvandle en smartphone til en rigtig brugbar pc – primært ved at koble et trådløst tastatur og en større skærm på mobilen.

Microsoft har prøvet, men opgav samtidig med at man droppede produktionen af egne smartphones. HP har også været på banen med en løsning og sidenhen også Samsung. Ingen af de tre giganter har dog været i stand til at overbevise kunderne om, at det var en god idé at forvandle en mobiltelefon til en pc.

Om det skyldes vanetænkning hos publikum, skal jeg ikke kunne sige. Teknisk set er der ingen hindring, fordi en moderne smartphone er lige så stærk processorkraft som en god laptop. Men måske folk vil have deres pc for sig selv og det samme med mobilen.

Razer mobiltelefonen placeres elegant i en skuffe foran tastaturet og fungerer herefter som laptoppens motor med Snapdragon 845 processor, 8 GB RAM, hurtig grafikchip osv.

Nu kommer der imidlertid et nyt forsøg på banen – og det er slet ikke uinteressant. I stedet for at koble separate tastaturer og skærme på bliver telefonen hos Razer integreret direkte i computeren, hvor dens skærm fungerer som laptoppens pegeplade.

Razer navnet kendes bedst hos gamer-folket. Razer sælger nemlig masser af spiltilbehør som f.eks. særligt hurtige computermus, separate tastaturer, musemåtter, headsets osv.

For nogle måneder siden kom Razer så med sin egen Android smartphone. Med udmærkede data og et specielt fokus på, at mobilerne bruges mere og mere til seriøse spil. Om Razer Phone er blevet en succes, skal jeg ikke kunne sige, men i Danmark sælges den i hvert fald af teleselskabet 3.

Linda ligner en elegant og slank laptop med 13,3 skærm. Man skal tættere på for at se, at nyheden udgør et slags Missing Link mellem computer og smartphone.

Så meget om baggrunden og nu til Project Linda, der er fremtid for Razer. Måske endda snart nutid, for flere af de amerikanske journalister, som har afprøvet den nye smartphone-in-a-laptop mener, at ideen kan blive til virkelighed allerede senere i år. Sikkert, hvis interessen er stor nok.

Razer Linda er som sådan en næsten tom laptop skal. Datakraften kommer fra Razer-telefonens Snapdragon 845 processor, mens grafik og video vises på en integreret 13,3 tommers skærm i Quad HD kvalitet.

Mobilen skubbes ind i skuffe forrest på laptoppen, hvor den forbinder sig til resten af computeren via et USB-C stik. Tastaturet har fuld størrelse og baggrundsbelyst, som det jo er almindeligt på gamer-pc’er. De skal også kunne betjenes i mørke eller bare se coole ud med lidt lysshow under tasterne.

Man kan bruge Linda på flere forskellige måder. Med en mus og 13,3 tommer skærmen alene. Med Razer telefonen som en pegeplade. Eller med to skærme, hvor mobilen f.eks. viser statistikker fra et spil, der kører på den store skærm.

Telefon-skuffen er indrettet, så Razer mobilens ene side er frit tilgængeligt. Nemlig den, hvor fingeraftryks-skanneren sidder. Desuden er der i under tastaturet plads til 256 GB SSD lager og en velvoksent batteri på 53,6 Wh, der kan oplade Razer telefonen fuldt tre gange, inden det selv skal en tur til stikkontakten.

Man kan bruge Linda som en almindelig laptop med den store skærm, men man kan såmænd også bruge lade telefonen fungere som et ekstra display, så aktiviteten fordeles på to. Det er en finesse, som en del apps kan udnytte – også games, hvor statistikker vises på den ene skærm og selve spillet på den anden.

Indrømmet – jeg kan sagtens se muligheder i Razer Project Linda. Ikke kun til spilfreaks, men i høj grad også til mere generelle opgaver. Efterhånden er der jo flere og flere, som bruger en smartphone alene og har droppet laptoppen.

De vil via Razer få det bedste fra to verdener og  kan f.eks. skrive emails og social media tekster meget hurtigere end på skærmens lille virtuelle tastatur. Tilmed ser Razer nyheden nydelig ud i sit sorte kabinet af aluminium. Selv vægten er attraktiv – 1,25 kilo inkl. skærm og telefon….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmesiden må ikke dræbes