Nu kan Alexa flere ting ad gangen

Slut med SMS og mobilsnak hos Trump

Hvis nogle af jer har planer om at aflægge Det Hvide Hus i Washington et besøg eller måske søge et job i Donald Trumps nærmeste administration – der udskiftes jo hurtigt blandt hans rådgivere – må I regne med at lade mobiltelefonen blive hjemme.

Med virkning fra mandag den 8. januar forbyder Det Hvide Hus anvendelsen af alle private mobile enheder – det være sig smartphones, tablets eller musik-afspillere med forbindelse til internet. Forbuddet gælder for alle ansatte i Det Hvide Hus og gæster i regerings-bygningens såkaldte West Wing.

Om præsident Trump selv er omfattet, melder et statement fra Det Hvide Hus ikke noget om. Men det er han næppe. For hvordan skulle præsidenten kunne klare sig uden sine daglige bandbuler på Twitter via sin specielt indrettede smartphone?

Med det nye forbud mod private mobiler vil Det Hvide Hus øge sin datasikkerhed. Mon ikke det også er for at undgå så mange lækager til pressen, der har skabt mangen overskrift i aviser og tv verden over?

Isolere sig helt fra verden udenfor skal personalet dog ikke. Forbuddet gælder kun private gadges – ikke de officielle smartphones, tablets og laptops, som medarbejderne får stillet til rådighed som led i deres arbejde. De kan ikke sende og modtage sms og er formentlig aflyttet og kontrolleret i alle ender og kanter.

Da de første rygter om en kommende bandlysning af mobiltelefoner i USA’s mest kendte bygning dukkede op i november, blev den forklaret med de mange lækager til pressen, som Det Hvide Hus har været præget af, siden Donald Trump overtog embedet og det ovale kontor for et år siden.

Officielt er begrundelsen en anden: Myndighederne er bange for ulovlig aflytning og andre former for cyber-kriminalitet. Desuden skal husets trådløse Wi-Fi netværk ofte være overbelastet.

Donald Trump er nok ligeglad med det nye forbud mod private mobiltelefoner i Det Hvide Hus. Han vil fortsætte med at sende sine berømte tweets fra sin smartphone.

De teknologiske systemer i Det Hvide Hus skal have det ”højeste niveau af sikkerhed og integritet”, som det udtrykkes i pressemeddelelsen.

Initial reports suggested that the White House was mulling this ban in order to clamp down on information being leaked to the media. Others suggested that cybersecurity reasons would be the cause of such a ban as personal devices are not as secure as the government-issued devices.

Mange af præsidentens ansatte er nok ikke specielt glade for bandlysningen. Ikke fordi de nu får sværere ved at sladre om, hvad der foregår inde bag de hvide mure på Pennsylvania Avenue 200 i Washington DC. Men fordi de nu er udelukket for sms kontakt med deres familier og venner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kan Alexa flere ting ad gangen