Zuckerberg: Væk med hate speech og politisk indblanding

Dell XPS 13 jager Apple MacBooks

Apple får mere at tænke over, efter at Dell nu lancerer en splinterny udgave af sin lille XPS13 laptop.

Med en skærm, der kan vise billeder og video i 4K kvalitet, kraftigere Intel processorer og et forbedret ydre design, kan den lille Dell blive en stærk konkurrent til Apples populære MacBooks.

Dell har produceret XPS 13 modellen siden 2012, og den er løbende blevet forbedret. Den nye opgradering er imidlertid gennemgribende og forvandler Dell babyen til markedets måske hurtigste lille laptop.

Titlen som klassens mindste har XPS 13 allerede sikret sig på forhånd. Laptoppen er nemlig 7,8 mm tynd ved fronten og kun 11,6 mm tyk i den anden ende. Desuden er det lykkedes Dell at presse en 13 tommers skærm i en ramme, som de fleste konkurrenter ville kalde 11 tommer.

Man kan vælge mellem forskellige Intel Core i5 eller i7 processorer af den seneste nye 8. generation. De suppleres af op til 16 GB RAM (DDR3) og hurtige SSD diske på maksimalt 1 TB.

Det er ganske meget at proppe ind i så små omgivelser, som XOS 13 udgør. For at dæmme op for den uundgåelige varme har Dell derfor indbygget GORE Thermal isolering – det samme materiale, som NASA bruger i sine Mars Rover køretøjer på den røde planet fjernt borte.

Skærmen på 13 tommer fås enten i Full HD eller i 4K UHD kvalitet. Sidstnævnte kan vise 3.840 gange 2.160 punkter på touch displayet med InfinityEdge touch-følsom overflade.

Den lille laptop kommer med stereo højttalere med Waves MaxxAudio Pro forstærker. Desuden er der et webcam med fire digitale mikrofoner, mens grafikken varetages af en Intel chip.

Batteriet i den lille Dell er på 52 WHr, der skal kunne køre 19 timer og 46 minutter på en opladning. Brugeren kan heldigvis udskifte batteriet selv.

Og så til sidst til det ydre: 2018 varianten af Dell XPS 13 er pakket ind i aluminium i enten sølv eller rosa gylden farve. På sølv udgaven hviler man sit håndled på et underlag af karbon fiber, mens det foregår på hvidt glasfiber, hvis man foretrækker en laptop i rosa.

De danske priser er endnu ikke offentliggjort, men XPS 13 bliver ikke billig. Man skal regne med at betale, hvad andre bekoster på de bedste MacBook laptops hos Apple. I USA skal Dell XPS 13 (2018) koste fra 999 USD for den mest skrabede udgave….

https://www.youtube.com/watch?v=EgtAC_n5oAM

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Zuckerberg: Væk med hate speech og politisk indblanding