Ikke kun klogt, hvad der bliver sagt i tv

Trådløst netværk i haven

Normalt er Wi-Fi og trådløse netværk noget, der foregår indendørs i hjemmet eller på kontoret. Vil man have større spredning, som f.eks. kommuner har på åbne pladser, konference centre på større arealer eller rock festivaler, der vil dække hele publikums-området, kræver det mere professionelt og dyrere udstyr, end man normalt ofrer på et privat trådløst netværk.

Amerikanske Netgear har imidlertid opdaget en oplagt niche blandt de mange, som gerne vil have deres indendørs Wi-Fi forlænget ud i f.eks. haven. Så vil man kunne sidde med sin laptop eller tablet ved svømmepølen, have en god internet forbindelse mens man slår græs, eller man kan surfe på internet uden at tænke på mobiltelefon regningen, når man griller på ejendommens p-plads.

Netgears nye Orbi Tri-Band Whole Home Wi-Fi system udvider nemlig husets Wi-Fi system til at kunne dække 230 kvadratmeter udendørs – med fuld sikkerhed og i al slags vejr. De nye Netgear bokse kan tåle regn og vind.

Orbi placeres i praksis mellem husets standard router og et netværk af mesh-baserede enheder. I den forbindelse fungerer den ene Orbi enhed som router og den anden som en udendørs satellit.

Til forskel fra andre routere og net-extenders skaber Orbi tre separate kanaler med stor båndbredde, der kan fungere med høje hastigheder. De to kanaler er på 2,4 og 5 GHz som normalt og beregnet til de mobile enheder, man vil bruge i sit Wi-Fi system. Den tredje kanal opretholder en direkte 5 GHz forbindelse på 1,7 Gbit pr. sekund mellem Orbi enhederne.

Orbi satellitter kan flyttes frit rundt i f.eks. haven, hænges op på skure eller stakitter, placeres på et bord ved svømmepølen – eller de kan bruges til at udfylde ”døde huller”, som de fleste oplever i deres hus, lejlighed eller ejendom. Områder, som normale standard routere ikke kan dække ordentligt.

Netgears nye Orbi system skal være så stærkt, at det kan være næsten ligegyldigt, hvor mange enheder man kobler trådløst til netværket. De kan alle opnå hastigheder, der er rigeligt godt til at se 4K video.

Netgear Orbi Satellite enheden kan sættes op overalt udendørs. Den kræver bot strøm – derfor ledningen. Det trådløse netværk er meget hurtigt og stabilt uanset vejr.

I teorien kan man opnå hastigheder på 10 megabits pr. sekund over afstande på en kilometer, hvis Orbi enhederne kan ”se” hinanden direkte. Står de tættere på hinanden, hvad de nok vil gøre i f.eks. en have eller en baggård, vil hastigheden være meget højere.

Strålerne fra Orbi satellitterne kan trænge problemfrit gennem murvægge og ind til den centrale Orbi router, som de fleste nok vil placere indendørs ved siden af eller i nærheden af den normale internet router. Ekstra Ethernet kabler er ikke nødvendige.

Ifølge Netgear har en almindelig husholdning med voksne og børn i dag syv gadges, der streamer musik og video fra internet – i stigende grad trådløst. Dertil kommer nu de mange nye enheder, som kobles på i ”smarte” hjem med stemmestyret højttaler og netbaserede køleskabe, alarmer, kameraer, kaffemaskiner, tv, dørlåse osv.

Netgear Orbi er desværre ikke specielt billig. Den vand- og vindtætte Satellite enhed koster 329 USD pr. styk – det er ca. 2.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke kun klogt, hvad der bliver sagt i tv