Bøger på papir er slet ikke døde

Edward Snowden er fremme igen

Verdens mest kendte ”whistle blower” Edward Snowden vil åbenbart stoppe et stykke tid med at afsløre hemmelige operationer, som USA’s efterretnings-væsener har gennemført. Måske han også undlader at sende bandbuler ud til højre og venstre om, at computersystemer i erhvervslivet eller den offentlige sektor er hullede som en schweizer-ost.

I stedet vil Snowden være mere konstruktiv og hjælpe almindelige mennesker mod, at deres laptop bliver stjålet eller hacket.

Uanset om man har følsomme data liggende på sin bærbare pc eller ej, er det altid enormt ærgerligt at få den stjålet eller glemme den i f.eks. toget.

Verdems mest berømte “sladrehank” udviklet nu sikkerheds-apps til laptops.

Der findes flere metoder til at beskytte indholdet på sin laptop. F.eks. kan man kryptere sin harddisk eller beskytte adgangen i flere niveauer. Ingen af dem hjælper dog mod, at computeren kan blive stjålet sådan rent fysisk.

Ved hjælp af en ny app til Android telefoner mener Snowden nu at have udviklet en løsning. Den kan ikke forhindre direkte, at laptoppen bliver stjålet, men den advare om, når det er ved at ske – og bagefter via GPS afsløre, hvor den bærbare pc befinder sig.

For at Snowdens nye Haven system skal fungere, kræves det dog, at smartphone og laptop befinder sig i samme lokale. Ved at udnytte telefonens bevægelses- og lyssensorer, dens kamera og mikrofon reagerer Haven app’en på ændringer i rummet. App’en ganske enkelt overvåger alt, hvad der sker i lokalet.

Via Haven programmet kan man lade sin Android smartphone overvåge et helt lokale og f.eks. reagerer på skilf i lyset, bevægelse, støj eler ændringer i temperaturen,

Forsøger nogen at flytte den overvågede laptop, reagerer app’en. Samtidig kan der gå i alarm stilling, hvis lysforholdene i rummet ændrer sig, når temperaturen skifter, eller når folk – f.eks. tyvene – taler sammen i lokalet om natten.

Haven logger alt, hvad der sker i lokalet i et forud bestemt tidsrum. Informationerne lagres automatisk og beskytter i skyen på internet, men vil ikke blive delt med tredjepart. Haven står for hele processen, så indholdet hverken kan tappes eller blive overvåget af andre.

Den kan i øvrigt bruges til meget andet end at passe på ens laptop. Haven må også være anvendelig som f.eks. baby-alarm eller som generel video overvåger af et rum.

Edward Snowden selv bor stadig i Moskva, efter at Rusland har givet ham politisk asyl frem til 2020. USA opretholder sin sigtelse mod ham for spionage og lækage af vigtige oplysninger….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bøger på papir er slet ikke døde