Når mobilen bliver kunst

Spotify og Apple kender melodien

Google er på vej med en ny online musik-tjeneste. Den hedder YouTube Remix og skal først og fremmest være en udfordrer til Spotify og Apple Music.

Det bliver dog ikke en helt nem opgave for Google og YouTube. Alle andre mindre streaming tjenester går nemlig tilbage, mens Spotify og Apple Music er de eneste med fremgang.

Ifølge norske og amerikanske medier er Tidal tjenesten ved at løbe tør for penge. Den blev ellers lanceret med brask og bram i 2015 af rapperen Jay-Z.

Tidal har dog haft det problem, at tjenesten primært kørte med få højt profilerede kunstnere – og det var typisk Jay-Z, hans endnu berømte kone Beyoncé og så en håndfuld af deres musiker- og sangervenner.

Tidal afviser dog officielt, at der skulle være problemer. ”Vi har ikke gjort andet i år end at vokse hele tiden”, siger en Tidal talsmand til online mediet The Verge.

Til gengæld vil Tidal ikke oplyse antallet af (betalende) abonnenter, som vokseværket har ført til. De seneste tal er derfor tilbage fra marts 2016.

Dengang hævdede Tidal at have godt tre millioner medlemmer, men også de tal skal man åbenbart tage med et par kilo salt. Nærgående undersøgelser fra tidligere år påstod, at det reelle tal nok snarere var én million.

Spotify er klart den største musik tjeneste på nettet. Både når man tæller i antal abonnenter og i brugere, der lytter gratis på musikken mod at høre reklamer mellem numrene.

I dag har Spotify dobbelt så mange abonnenter som Apple Music, og den afstand ser ud til at blive øget langsomt og sikkert.

Det bliver spændende at se, hvor YouTubes kommende Remix tjeneste vil lande på hitlisten. Alene at blive større end Deezer og Pandora kan blive vanskeligt….

Ifølge den norske avis Dagens Näringsliv har Jay-Z og co. tabt over en halv milliard kroner på Tidal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når mobilen bliver kunst