Nyt kabel forhindrer over-opladning af mobilens batteri

Grækenland i top – Danmark i bund

Danmark ligger helt i bund og Grækenland helt i top, når EU-borgerne bliver spurgt om, hvorvidt korruption er udbredt i de lande, de lever i.

Ifølge den nye analyse fra Eurobarometer har korruptionen mange ansigter. Den kan f.eks. være bestikkelse, misbrug af sin funktion, nepotisme, ulovlig påvirkning eller lidt for åbne døre mellem den offentlige og den private sektor.

Grækerne er godt selv klar over, at den er gal i deres land. Ellers ville 96 pct. af befolkningen næppe svare, at korruption er udbredt i deres samfund. Spanien, Cypern og Kroation ligger alle næsten på niveau med Grækenland – 94 pct.

I Danmark kan vi glæde os over, at vi ligger helt nede i kælderen af infografikken, for dernede er korruptionen allermindst i Europa.

Finland slår os som Europas mindst korrupte land. Kun 21 pct. af finnerne mener, at der findes korruption i deres samfund. I Danmark er det 22 pct.

Tankevækkende er det, at EU’s gennemsnit ligger tre gange højere. I Europa som helhed mener to af tre mennesker (68 pct), at korruption er udbredt og et helt almindeligt fænomen.

I vores naboland Sverige er det trods alt 37 pct, der siger det – og syd for grænsen over halvdelen af tyskerne (51 pct)….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt kabel forhindrer over-opladning af mobilens batteri