Pas på flotte iPhone X kopier

Ingen adgang for robotter

Det er sjældent man hører, at byer eller forretningsdrivende klager over, at der er for mange fodgængere på et fortov. Nok biler eller cyklister på gaden, men ikke gående inde på fliserne-

I San Francisco har man nu den situation. Ikke, at der er for mange fodgængere på fortovet. Men for mange robotter, der kører rundt for at levere ting – pakker, pizzaer osv.

Det lyder som fagre nye fremtid, men den er altså landet i San Francisco. Den nærmeste storby i forhold til Silicon Valley.

Bystyret i San Francisco har nemlig forbudt de selvkørende robotter på fortovene i den indre by. De kan trille rundt med deres pakker i forstæderne og mindre befærdede dele af byen, men ikke i den berømte downtown.

Det er et hårdt slag for mange af Silicon Valleys tech-firmaer, der har store kontorbygninger i San Francisco – og gerne ville vise storbyens indbyggere, hvad de formår udi robotter.

De er til gengæld ikke voldsomt interesserede i at dele fortorv med de små elektroniske vidundere. I hvert fald har en gruppe fodgængere under navnet Walk San Francisco protesteret til bystyret.

Det mener, at robotterne med deres lasere og sensorer er en fare for børn og ældre, der færdes på San Franciscos i forvejen overbefolkede fortorve.

Forbuddet mod fjernstyret leverance af varer gælder kun robotter på fortorvene. Byrådet har ikke samme bemyndigelse over luftrummet over San Francisco. Derfor er pakke-droner ikke omfattet af restriktionerne.

I første omgang foreslog San Franciscos byrødder, at robotter skulle blive helt forbudt. Siden er forslaget blevet ændret til en mere blød form.

Nu kan robotter futte rundt på fortorvene i små antal til test-formål, og hver eneste af dem skal godkendes på forhånd af myndighederne. Kommerciel drift, som flere restaurant kæder og pakke-kurer-tjenester var i gang med, er forbudt.

San Francisco har ellers altid været meget tech-venlig og var den første storby, hvor leverings-robotter dukkede op i gadebilledet….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på flotte iPhone X kopier