Samsung på vej med nyt super batteri

Som et pust fra science fiction

Jeg kender adskillige mennesker, der elsker 1960’er stilen og gamle science-fiction film a la ”Jetsons” , ”Barbarella” eller Stanley Kubricks ”Rumrejse år 2001.”

De vil blive vilde med dette nye tv-apparat, der er forfriskende anderledes end de store flade, tynde og firkantede skærme, vi kan købe nu om dage.

Det nye Teleavia Retro TV har de helt rigtige ”space-age” former. En rund, venlig og nærmest minimalistisk fremtræden, der passer både ind i dages hvide dagligstuer og i mere retro-agtige omgivelser med plastik stole eller møbler i teaktræ.

 

Det nye og moderne tv er skabt af det sydkoreanske design bureau PDF Haus. Med en direkte inspiration og linie tilbage til 1960’ernes Teleavia P111 luksus fjernsyn.

Det var tegnet af Flavio Bertoni, hvis måske mest berømte designs var Citroëns legendariske DS personbiler. De var radikalt fornyende i både udseende og teknik – bl.a. med en uovertruffen væske-affjedring.

Teleavia 2017 bærer samme design-mæssige kvaliteter som forbilledet fra for over 50 år siden. Samme runde hjørner, men uden datidens store knapper og buttede kabinet. Dengang brugte man jo dybe billedrør, mens man i dag har moderne OLED displays og trådløs fjernbetjening.

 

PDF Haus forestiller sig, at man primært placerer Teleavia på gulvet. Lidt i stil med de danske Bang & Olufsen BeoCenter 6 tv fra for 10 år siden.

Koreanerne mener også, at tv skal kunne bæres eller i hvert fald flyttes uden det store besvær. Derfor er Teleavia forsynet med et rigtigt læderhåndtag på ryggen. Den medfølgende fjernbetjening er enkel at bruge.

RE:MAKE WE:MAKE Teleavia P111 tv fra PDF Haus er lige nu et design koncept, men det bør tages op af en større tv-fabrikant med ambitioner om at ligne alle de andre. Det kunne være Samsung eller LG i Sydkorea – eller hvorfor ikke Thomson i Frankrig, der producerede det originale Teleavia fjernsyn i 1960’erne….

Teleavia før og nu. Dengang buttet og med store knapper på. I dag slank og med fjernbetjening.

Et tv skal være bærbart – Teleavia er forsynet med et solidt bærehåndtag i læder.

Sådan markedsførte franske Thomson sit futuristiske Teleavia fjernsyn i 1960’erne,

Fjernbetjeningen er udformet som en lille kopi af fjernsynet. Den ligger godt i hånden.

Teleavia er forsynet med en moderne OLED fladskærm. Der er højttalere både nederst på fronten og bagpå.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung på vej med nyt super batteri