Populært online legetøj kan aflyttes

Styr et duft orgie fra din mobil

Alle kender duftblokke, duftlys og spraydåser, som folk bruger til at få omgivelserne til at lugte bedre – af en have fyldt med sommerblomster, som en plantage fyldt af citrus frugter eller som en frisk dag ved havet med pålandsvind.

Her skal jeg ikke gå ind på, hvor (u)sunde alle de kemikalier er, som vi køber som rum-dufte. Blot konstatere, at de betjenes på håbløst gammeldags og analog måde. Man trykker hårdt på knapper, hiver beskyttelses-papir af og på osv.

Det kan der nu ændres på, efter at Moodo er kommet på markedet. Moodo indeholder nemlig trådløst Bluetooth og betjenes nemlig via en app på ens smartphone. Præcis på samme måde, som vi allerede styrer vores musik, lys og lamper, hus-alarmen og garageporten.

Moodo er markedets første duft-spray, som man styrer trådløst fra sin mobiltelefon.

Moodo beskriver sig selv som verdens første smarte hjemme-duft-maskine. Noget er der jo nok om snakken, for man vælger duft og udsender den med et klik på sin smartphone. Eller man kan beordre duften aktiveret ved hjælp af sin stemme.

Moodo arbejder nemlig sammen med Amazons digitale Alexa assistent, så man f.eks. kan bede sin højttaler om at ændre stuens atmosfære til at være som en brise fra havet. Passende til den tv-udsendelse fra familien Beha, der lige kører på flimmeren.

Moodo kan også sammenlignes med en Nespresso maskine: Man kan nemlig købe mange forskelle kapsler – ikke kaffe, men dufte – og lade fire af dem sidde i Moodo ad gangen. Via app’en vælger man duften eller duftene, for man kan såmænd også blande dem helt efter sin egen smag og næse.

 

På den måde kan man måske føle 60 pct, at man befinder sig ved Bounty-øens strand med bølgernes plasken og samtidig fornemme 30 pct. af urskovens grønne dufte og tilføre 10 pct. Indiens forunderlige røgelse. Jeg skal ikke påstå, at resultatet er godt – har ikke prøvet Moodo – men i hvert fald er mixet meget personligt.

Moodo lover i øvrigt, at duften spredes meget effektivt. Maskinen indeholder nemlig hele fire blæsere, der nok skal sørge for, at de ønskede lugte ekspederes hurtigt ud i lokalet. Hvor hurtigt og intenst, kan man heldigvis justere i smartphone app’en.

Man kan selvfølgelig også dele sine dufte med venner, familie og kolleger – ligesom man gør med musik og fotos. App’en er indrettet, så man kan ”eksportere” sin duft-kreation til andre Moodo brugere – forudsat naturligvis at de har købt de samme duft-kapsler.

Man kan fire duft kapsler i Moodo maskinen ad gangen, som man kan bruge separat eller mixe frit ved hjælp af den medfølgende smartphone app.

Og apropos kapsler. Moodo vil typisk sælge fire kapsler ad gangen, der ligger i ”duft familier”. På den måde render folk ikke ind i en vild eksplosion af lugte, medmindre de ønsker det. For selvfølgelig kan man købe alle de forskellige kapsler, man ønsker på Moodos hjemmeside.

Moodo maskinen kommer fra israelske Agan Aroma, der har over 30 års erfaring med at udvikle og producere dufte og råvarer til bl.a. fødevare- og parfume-industrierne.

Fra begyndelsen tilbyder Agan 20 forskellige Moodo dufte fordelt på fem grupper, der f.eks kan være ”Sea Breeze”, ”Sandalwood Mahara”, ”Monoi de Tahiti”, ”Incense Voodoo”, “Beach Party”, “Grandma’s Garden” eller ”Floral Magic” – for bare at nævne et par stykker. Hver kapsel skal holde i to måneder ved normalt brug eller 60 timer ved fuldt blus uafbrudt.

Et starter-kit med Moodo duft-maskinen og 12 kapsler fra tre forskellige duft-retninger koster 189 USD eller ca. 1.200 kroner. Ekstra kapsler koste 30 USD – ca. 200 kroner – for en pakke med fire i.

Sniff, sniff atjuhh…..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Populært online legetøj kan aflyttes