Teknologi trækker tonerne frem

Skøjtebanen bygges på en time

Selvom vi – engang imellem – får en rigtig vinter med sne og frostgrader, hører jeg ofte fra forældre, at de savner gode skøjtebaner. Officielt så børnene kan spille ishockey, men nok lige så meget uofficielt – så de gamle kan se, om de stadig kan balancere på et par skøjter.

Amerikanske EZ-Ice har dden oplagte gadget til formålet: En fuldstændig jævn skøjtebane, som man kan sætte op på under en time hjemme i baghaven, for enden af villavejen eller ved siden af de sportsbaner, der alligevel ikke bruges om vinteren, når alt er rykket indendørs.

EZ-Ice er bygget op med firkantede paneler på hver 1,5 gange 1,5 meter. De klikkes sammen uden brug af værktøjer og omkranses af lave bander. Det hele bygges som med LEGO-klodser – og det eneste, man skal gøre til sidst, er at hælde vand på. Og så naturligvis håbe på, at frosten sætter ind, så vandet bliver til fin is, man kan skøjte på.

Da EZ-Ice er i moduler, kan man uden problemet udvide skøjtefladen efter behov – f.eks. til at den får de officielle mål for en ishockey bane. Mindre kan selvfølgelig også gøre det. Det er kun et spørgsmål om plads og pengepung.

Modulerne klikkes sammen ved hjælp af små, vandtætte beslag, og skøjtebanen forstærkes af gummi-remme, der spændes ud på undersiden. Pløkke, der skal bankes i den frosne jord, er ikke nødvendige.

Det hele kommer i en papkasse, der minder om et møbel fra IKEA. Blot er skøjtebanen meget nemmere at sætte sammen.

Priserne afhænger af størrelsen. Et komplet kit med en skøjtebane på f.eks. seks gange 12 meter koster 1.900 USD eller ca. 12.500 kroner. En ishockey bane i internationalt format skal man af med 14.900 USD for – ca. 98.000 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Teknologi trækker tonerne frem