iPad er suverænt nr. ét

Højttaleren er også et ildsted

I denne kolde årstid er det ikke kun radiatorerne, der skal drejes op. Varmen i krop og sjæl kan også komme fra musikken. Helt bogstavelig talt, når det gælder denne nye trådløse højttaler.

Fireside Audiobox kombinerer for første gang en pæn stor Hi-Fi højttaler med et ildsted. Det giver en helt ny dimension til begreber som ”hot music” eller at ”fyre op under musikken.”

Fireside bruger et pyroteknisk trick, der har været kendt siden 1905. Da fandt tyskeren Heinrick Rubens nemlig på at sende lyd gennem et rør med propangas og så tænde ild til, hvad der kom ud af røret.

2017 udgaven af Rubens-røret er meget mere avanceret. Det er elektronisk styret, og røret er forsynet med en hel stribe af ventiler, hvor ilden kan slippe ud fra. Desuden kan Audiobox dele lydbilledet op, så bastoner rammer nogle af ventilerne, mellemtoner og diskant de andre.

Resultatet er et fascinerende og anderledes lysshow, hvor musikken får ilden til at danse. En effekt, som må kunne bruges i mange forskellige sammenhænge – se blot billederne fra dagligstuer til badeværelser.

Fireside har indbygget Bluetooth, så musikken kan sende trådløst fra f.eks. en smartphone, tablet, laptop eller et moderne stereo-anlæg. Alternativt kan man forbinde Audiobox til en lydkilde via et kabel med 3,5 mm jack stik.

Højttalerens kabinet er fremstillet af bambus. Overdelen fås i mat sølv eller sort. Med i prisen på  500 USD – ca.  3.250 kroner – følger sider af glas for at forhindre flammerne i at sprede sig.

Jeg tror dog ikke, at man skal lege camping med højttaleren og begynde at riste pølser over musikken….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPad er suverænt nr. ét