Twitter strammer bruger regler

Frem med musik kassetterne

Mange af os har stadig gamle og for længst glemte musik-kassetter liggende i papkasser på loftet eller gemt nederst i skuffen. Men hvor længe er det siden, de sidst har været i brug? Formentlig for flere årtier siden.

Man ser heller ikke nye kassettebåndoptagere tilbudt i reklamer længere. Måske lige engang imellem et apparat, der kan forvandle den gamle analoge lyd til digital, som smartphones kan afspille.

Det er sørme også længe siden, at man har hørt navne og varemærker a la BASF, TDK, Maxell, Agfa og Philips. Men måske man skal gnide øjnene og rense ørerne. Folk køber nemlig igen kassettebånd til at indspille på.

National Audio vil producere 25 kilometer lydbånd i minuttet på sin nye fabrik.

Fra 2015 til nu er salget af tomme kassetter således steget med 74 pct. på det amerikanske marked. I 2016 blev det til 129.000 styk. Ikke just imponerende antal, når man sammenligner med det andet retro lydfænomen – vinylpladerne. Dem blev der købt 13,1 millioner skiver af sidste år.

Alligevel mener optimistiske iværksættere, at der kan være penge i at fremstille kassettebånd – igen. Iføæge den store amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal  åbner USA’s første fabrik i 25 år til Compact Cassettes – det var fagbetegnelsen i gamle dage t.for de populære musik-givere.

National Audio sætter maskinerne i gang i januar 2018 og lægger stærkt ud med magnetbånd i flere kvaliteter. Både til amatørbrug og til professionelle lydfolk. 25 kilometer lydbånd kan fabrikken fremstille pr. minut.

Tilbage i 1980’erne havde alle et Hi-Fi rack – på dansk en stereo stak – der indeholder forstærker, tuner, pladespilller – og kassette båndoptager.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Twitter strammer bruger regler