Kinas hotteste spil har 1,3 mia. brugere

Kan i undvære jeres smartphone?

Facebook, dele et foto, kigge på et digitalt landkort, tjekke vejrudsigten.

Alt sammen er det opgaver, som vi tidligere brugte pc’en til eller laptoppen. I dag har mobiltelefonen overtaget den rolle. Som så mange andre.

Har I nogensinde prøvet at tænke over, hvor stor en del af jeres daglige aktiviteter som smartphonen nu udfører for os. Flytningen af opgaver fra computer til mobil er som regel gået helt stille og roligt.

De fleste bider slet ikke mærke i, at de nu bruger en mindre skærm, som man kan have i hånden, til de samme ting, man tidligere tændte en laptop eller desktop for at ordne.

Analysefirmaet Global Web Index viser nu udviklingen sort på hvidt: 22 af 34 målte aktiviteter foregår i dag på en smartphone.

Bemærkelsesværdigt er det, at opgaverne ikke kun er dem, hvor mobiltelefonen er teknisk mere velegnet – f.eks. til at tage og dele billeder eller til at bruge en navigator for at finde rundt.

Smartphones har overtaget et meget udvalg af daglige opgaver og gøremål. Selv i forbindelse med online indkøb har mobilen i dag føringen, afslører den nye undersøgelse.

Overordnet set er de mest populære aktiviteter på mobilen – ud over at tale i telefon og smse – ting, der foregår ”on-the-go” – undervejs. Her har smartphones alt andet lige en stor fordel fremfor computere, medmindre man ejer en af de sjældne lomme-pc’er.

Hvis Global Web Index havde fokuseret på Danmark alene – og ikke på verden som helhed – i sin nye analyse, ville punktet ”used an internet bank service” nok ligge meget højere end på en 9. plads.

MobilePay app’en fra Danske Bank har gjort betaling pr. smartphone til hvermands eje i vores lille land. Godt hjulpet af det mobile Dankort fra Nets og om et par dage også fra Apple Pay, som Nordea nu ventes at introducere i Danmark i samarbejde med butikskæder som 7-Eleven og Elgiganten.

Til grund for Global Web Index’ nye analyse ligger interviews med 72.529 internet brugere i 37 lande verden over….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kinas hotteste spil har 1,3 mia. brugere