Sådan får I bedre bas med et trick

Gadget til cykelglade millionærer

Jeg kender flere, der betaler vildt mange penge for deres cykel. Den skal være i klasse med dem, vi ser fra Tour de France, være superlette i f.eks. karbon og i det hele taget udstråle samme signaler, som en Porsche, Ferrari eller Aston-Martin gør for bilister.

Det må være samme målgruppe af cyklister, som den franske urmager Richard Mille går efter med sit nye RM-70-01 armbåndsur. Det har han udviklet i samarbejde med Formel 1 legenden Alain Prost, der i dag er flyttet fra racerbiler til racercykler og er blevet stor forfægter af sund fritidsssport.

Luksus fabrikanten Mille har tidligere skabt ure specielt til forskellige sportsarter – Formel 1, ridning, polo, løbere osv. Derfor var det vel lidt oplagt at designe et ur til cyklister. Med samme kærlighed til små mekaniske dimser og special-designede dele.

Det nye Alain Prost inspirerede armbåndsur er derfor rent mekanisk. Det er bygget i dyre kvalitets materialer som titanium eller kulfiber, og det giver direkte mindelser om entusiast grej som special gear, skræddersyede stel, cykelshorts med skumpuder, særlige cykelsokker, cykelsko og åndbart cykeltøj, Det eneste, entusiasten mangler, er et matchende ur. Hvis han har råd.

Som mange andre Richard Mille ure er det nye til cyklister udformet asymmetrisk – nærmest som en bue – og ikke cirkelrundt eller firkantet som normalt. Forklaringen er naturligvis, at RM 70-01 Tourbillon nyheden gerne må stikke ud fra mængden, men også at den særlige form gør det let at aflæse klokken og andre ting.

Uret er således designet, så det sidder fast på cyklistens arm. Det kan ikke rutsje ned over håndleddet og genere bæreren. Det findes desuden kun i en ”venstre-drejet” version til højre arm. Ikke til venstre arm.

Urværket er stødbeskyttet og svinger 21.600 gange i timen svarende til 3 Hz. Det er fuldt mekanisk og et mesterværk i små dele. Det kan køre i 70 timer, før det skal drejes op på gammeldags vis. Ikke noget med batteri eller elektronik her. En cykel er jo også det rene mekanik.

Urkassen er fremstillet i carbon – igen et materiale, der anvendes meget i racercyklen. Alle mekaniske dele i letmetal eller poleret rustfrit stål af meget høj kvalitet.

Men så var der lige med prisen – og den er altså ekstremt høj. Richard Milles vil have 815.500 USD for sit Alain Prost cykelur, som kun fremstilles i 30 nummererede eksemplarer. Det svarer til ca. 5,25 millioner kroner pr. styk….

Alain Prost er i dag 62 år og i god form. Den fire-dobbelte Formel 1 verdensmester har i dag skiftet interesse til racercykler.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får I bedre bas med et trick