Huawei Mate 10 Pro har Danmarks bedste mobil kamera

Sådan får I bedre bas med et trick

Hvis man holder sig til de fysiske grundregler, kan man kun få dybere og mere bas, hvis man flytter mere luft. Med andre ord, at man bygger større subwoofere med bedre basenheder i.

Selvfølgelig kan de goe gamle regler omgås ved hjælp af ny elektronik. Det oplever vi gang på gang, når såkaldte Digital Sound Processors (DSP) er involveret i musik-afspilningen på f.eks. små bærbare Bluetooth højttalere, i moderne DAB+ transistor radioer, i smartphones eller i tynde sound bars under fjernsynet.

Nu kommer der så en lille elektronisk dims på størrelse med et USB-stick, som skal kunne trylle meget mere bas ud af de højttalere, man allerede har. Subwoofer Gadget anbringes på ledningen mellem forstærker og højttaler eller hovedtelefon og kræver kun opladning én gang om ugen.

Hemmeligheden ligger i to chips, hvor den ene er en analog-til digital og digital-ti-analog konverter, mens den anden DSP indeholder en patenteret software.

Ideen ligger i, at man vil snyde øret til at tro, at der kommer mere bas – men at bastonerne i virkeligheden spredes over et bredere toneområde for at give ekstra dynamik. En meget avanceret Loudness funktion så at sige.

Skal bashøjttaleren f.eks. gengive tonen C, kunne man selvfølgelig forstærke lige præcis den nodes frekvens. Det er imidlertid en kompliceret proces, så derfor genererer Subwoofer Adapteren i stedet også C-tonerne en oktav over eller to – om muligt også en oktav lavere.

Det hørbare resultat skulle blive, at ”multi-tonerne” får subwooferen til at lyde højere og mere fyldig, end dens originale størrelse tillader. Det menneskelige øre vil opfatte de forskelligt høje C-toner som én.

Den kinesiske opfinder af Subwoofer Gadget – sikke et kedeligt navn for en spændende ny dims – hævder, at den kan forbedre lydbilledet på både stereo-anlæg, enkelte højttalere, subwoofere, hovedtelefoner og soundbars. Hvis det er korrekt, synes de 100 kroner, den nye gadget koster, at være givet rigtig godt ud.

Inden den nye hardware adapter har Natural Bass Technology Ltd. i Hong Kong afprøvet teknologien i ren software, hvor firmaet har lanceret JukeBox app’en til iPhone og iPad. Den udvider ikke kun mulighederne for at sortere melodier på mobilen, men forbedrer også basgengivelsen markant.

Kineserne tilbyder i øjeblikket Subwoofer Gadget via iværksætter portalen Kickstarter til priser fra 119 Hong Kong dollar, svarende til ca. 100 kroner…..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei Mate 10 Pro har Danmarks bedste mobil kamera