Her er det rigtig godt at være ansat

Foldetelefonen er tilbage

Rygterne har svirret gennem flere år, at de gode gamle foldetelefoner – klaptelefoner, clamshells og hvad de ellers kaldes – skulle få et comeback.

I tiden inden smartphones var klaptelefonerne rigtigt populære med gode modeller fra bl.a. Nokia, Motorola og Ericsson. Siden forsvandt de helt ud af billedet, fordi de nye touch displays på smartphones ikke kunne deles op og foldes. Desuden satsede industrien på at bygge stadig større skærme i den tro, at det er, hvad forbrugerne ønsker.

ZTE telefonen gør det muligt at arbejde med to forskellige apps eller opgaver på hver af skærmene.

Samsung har imidlertid taget flere tilløb til at lancere en nymodens foldetelefon, der kombinerer kræfterne fra smartphones med den praktiske anvendelighed, som kendetegner klapmobiler.

Samsung sælger flere modeller af foldetelefoner på sin hjemmebane i Sydkorea og på det store kinesiske marked. Til Europa eller USA er de indtil videre ikke nået, og de kommer næppe før engang i 2018.

Derfor kan det være et genialt skaktræk fra den store kinesiske mobilfabrikant ZTE nu at sende sin Axon M ud internationalt. I første omgang på det amerikanske marked og inden længe også i Europa.

Når ZTE telefonen er klappet ud, kan man se en lille tynd ramme mellem skærmene. De samles ikke helt “seamless.”

ZTE Axon M har to skærme på hver 5,2 tommer og i Full HD kvalitet (1.920 x 1.080 punkter), der kan foldes. Man kan godt se en tynd ramme mellem de to displays, når de foldes op til ét stort. Til gengæld får man en skærm med en meget flot grafik opløsning på 496 punkter pr . tomme (ppi).

Processoren ombord er en Snapdragon 821, der assisteres af 4 GB RAM, 64 GB lager og Android 7.1.2 Nougat som styresystem. Batteriet er på 3.180 mAh med QuickCharge 3.0 hurtig opladning. Kameraet på ryggen byder på en 20 megapixel sensor, mens selfie skyderen foran tilbyder 8 MP.

Alt sammen er det specifikationer, som man ville forvente af en toptelefon for et år siden – og som i dag er typiske for gode mellemklasse mobiler.

Axon M har to separate 5,2 tommers skærme, der kan samles til et display på størrelse med en velvoksen tablet.

Det enestående i ZTE Axon M er, at den kan foldes. Så fylder telefonen mindre end de fleste andre smartphones, men er lidt tykkere. Det er vel et spørgsmål om tilvænning.

Skærmen(e) kan bruges på fire forskelige måder: I Dual Mode kan man f.eks. have separate apps køre på hver sin skærm. I Extended Mode spænder app’en over begge display, så man får et meget stort billede. Traditional Mode er den normale smartphone, hvor kun den ene skærm er aktiv. Og Mirror Mode viser samme app eller billede på begge displays.

I USA er det store teleselskab AT&T ene om at sælge den utraditionelle telefon fra november. Priser og lancering i Europa er ikke offentliggjort endnu….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er det rigtig godt at være ansat