BMW har smuk hybrid elcykel

Hvem bruger data mest på mobilen?

Det er en kendsgerning, at vi bruger større og større datamængder på vores smartphones.

Måske ikke alle selv er klar over det, men teleselskaberne ved det – og de kæmper med at udvide kapaciteten i de mobile netværk nærmest konstant. I øjeblikket bruger de fleste 4G i Danmark, men om to-tre år står 5G netværkene klar. Til den tid vil det kun tage et par sekunder at downloade en hel biograffilm til sin mobil.

De voksende datamængder var også et problem, da EU afskaffede roaming afgifterne i juni. Teleselskaberne fik travlt med at sætte begrænsninger på deres brugeres adgang til data i udlandet. I Danmark er tilbud om ubegrænsede data mængder på mobilen til gengæld ikke usædvanlige.

Nu er det så også en kendsgerning, at de mobile bredbånd dækker 99,3 pct. af arealerne i de lande, som OECD dækker. Det er primært Europa, men f.eks. også USA, Canada, Australien og Japan.

Ifølge OECD er finnerne det folkefærd, der frådser mest i data på mobilen. En smartphone bruger i saunaernes hjemland konsumerer i gennemsnit 11 GB data om måneden.

Danmark er ikke vist i infografikken, men jeg kan fortælle, at en dansker med mobil i gennemsnit forbruger 4,25 GB data om måneden. Det placerer os på en femteplads blandt de 33 lande, der er målt. Lige efter svenskerne i øvrigt.i

En af årsagerne til, at Finland ligger så højt er, at finnerne frit kan vælge hastigheden på det mobile net, de anvender. Det kan f.eks. være mellem 50, 100 eller b Mbps – alt efter hvad de vil downloade eller streame.

USA ligger langt nede på listen med bare 2,67 GB data pr. mobilbruger om måneden. Det skyldes bl.a, at store dele af USA slet ikke har 4G netværk endnu. De overlever på gamle 3G….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BMW har smuk hybrid elcykel