Swings er smart-ur i forklædning

Er computerspil farlige?

”Gør alting med måde. Så lever du længere” – var en af min salig bedstemors yndlings-sætninger.

Noget kan der jo være om snakken. Især når der nu tikker et nyheds-telegram ind i min indboks om, at en 21-årig kinesisk kvinde er blevet blind af at sidde nærmest i døgndrift og stirre på en smartphone skærm med videospil på.

Historien fortæller ikke noget om, hvilket mærke telefon den unge kinesiske gamer har kigget på – eller hvor lille/stor displayet var. Men spillet, hun var så vild med, er ”Honour of Kings”.

Ifølge den kinesiske avis The Global Times mistede Wu Xiaojing pludselig synet på sit højre øje, efter at hun havde siddet dybt koncentreret over sin smartphone i adskillige timer.

Hun blev med lynets hast kørt til hospitalet, hvor lægerne måtte konstatere, at den 21-årige havde fået en blodprop i øjets nethinde – på engelsk Retinal Artery Occlusion. Det er en sygdom, som ellers typisk rammer ældre mennesker og kan føre til total blindhed.

Lægerne håber at kunne redde Wu Xiaojings syn, men har forbudt hende fremover at bruge sin smartphone til andet end kortvarige opgaver som telefon samtaler, sms eller email.

Kinesiske medier flokkes om den unge kvindes sygeseng. Lægerne håber, at de kan redde hendes syn, men har forbudt hende at bruge sin smartphone så mange timer om dagen som før.

 

 

De kinesiske lægers advarsel er sikkert reel nok, for man har tidligere hørt historier fra det store land om, at computer nørder er døde af at sidde foran en pc. De glemte at sove, drikke og spise og dopede sig så meget, at deres krop til sidst brød sammen.

”Når jeg ikke er på arbejde, står jeg normalt op klokken seks om morgenen, spiser morgenmad og spiller så spil på min mobil til kl. 16 om eftermiddagen. Derefter får jeg lidt at spise, tager en kort middagssøvn og fortsætter derefter med at spille til klokken ét eller to om natten,” beskriver den unge kvinde sin typiske dagsrytme.

At det ikke er sundt at stirre på en skærm, har flere hardware- og software-fabrikanter erkendt i den senere tid. De har f.eks. opfundet filtre, der skal gøre strålingen mindre farlige- Især det blå lys skal kunne forhindre både voksne og børn i at falde i søvn….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Swings er smart-ur i forklædning