Start din bil med stemmen

Er Qoobo fremtidens kæledyr?

Robotter er ikke længere et fremmed-legeme i mange hjem og på mange fabrikker. I boligerne er de jo gode til at støvsuge gulvene eller slå græsplænen. En del robotter har også fundet vej til børneværelserne, og flere vil komme i forbindelse med den næse Star Wars film op til jul.

Den nye japanske Qoobo robot kører på den kendsgerning, at mange folk bliver gladere og mere rolige, når de har et kæledyr at nusse med – en kat eller en hund. Deres halers bevægelse skal nærmest have en hypnotisk virkning på mennesker.

Qoobo skal erstatte katte – og til dels også hunde. Robotten ligner da også en tyk kat uden hoved eller ben. Den skal kun fodres lejlighedsvis med strøm fra stikkontakten. Den skal ikke luftes eller have en sandbakke, og den flygter ikke, når ejeren sætter sig med den og begynde at kæle. Bide eller kradse gør Qoobo heller ikke.

Så måske er der slet ikke nogen ulempe ved at installere en Qoobo som kæledyr derhjemme. Ud over det besynderlige udseende måske. Tilmed kan Qoobo bruges som pude at lægge hovedet på i sofaen.

Indeni Qoobo sidder en lille mikro-processor og en stribe sensorer, der får halen til at bevæge sig, når den bliver kælet for eller nusset med. Desuden bevæger halen sig en gang imellem, hvis robotten bliver ladt alene. Næsten ligesom på en rigtig levende kat – se video.

Qoobo er udviklet i Japan, der jo har mange års erfaring med elektroniske kæledyr. Tænk f.eks. på Sonys berømte Aibo robot hund eller 1990’ernes små Tamagochis– virtuelle elektroniske væsner, som børn skulle holde liv i via håndholdte gadges.

Historien melder ikke noget om, hvorvidt Qoobo spinder som en kat eller giver andre lyde fra sig. Det ville ellers øge det autentiske i en kunstig pude med pels og hale på.

Til gengæld fortæller den, at robotten ikke når at komme til Europa inden jul. Den dukker først op næste til priser omkring 100 USD – ca. 650 kroner. Qoobo fås i enten gråt eller brunt….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Start din bil med stemmen